Crveni autobus simbol nove kampanje protiv Bregzita

Crveni autobus simbol nove kampanje protiv Bregzita Izvor: Reuters/Peter Nicholls

Pristalice ostanka Velike Britanije u Evropskoj uniji odlučile su da koriste crveni autobus, koji je obilazio zemlju tokom kampanje za Bregzit, kao svoj simbol u novoj kampanji protiv istupanja zemlje iz EU.

Crveni autobus koji je danas predstavljen u okviru nove inicijative pristalica ostanka nosi slogan "Bregzit - Da li je to vredno?"

Autobus je oblepljen plakatom s natpisom "Bregzit će koštati 2.000 miliona funti nedeljno prema studiji vlade, da li vredi?".

Vozilo je danas krenulo iz centralnog dela Londona u osmodnevnu kampanju sa 33 zaustavljanja širom Velike Britanije.

Novi autobus je referenca na crveni autobus pristalica Bregzita sa sloganom "Dajmo 350 miliona funti koje svake nedelje dajemo EU, našem zdravstvenom sistemu". Tu kampanju je vodio šef britanske diplomatije Boris Džonson, pre referenduma 23. juna 2016. godine.

Ta kontroverzna suma, kako navodi AFP, nije uzela u obzir popust koji je 1984. godine dobila Velika Britanija za vreme premijerke Margaret Tačer.

Pristalice ostanka pominju sumu od 2.000 miliona funti (2.26 milijardi evra), koja je navedena u jednoj ekonomskoj analizi, koju britanska vlada odbija da objavi, u nadi da sa EU postigne dobar dogovor o slobodnoj trgovini.

Velika Britanija bi trebalo da izađe iz članstva 29. marta 2019. godine, tačno dve godine od pokretanja procedure istupanja.

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Nenad-EU

Poljaci su krivi za sve. Da nisu navalili na UK kao termiti, nikada se ne bi ni dogodio Brexit.

3 2

Istina

Bregzita nece biti.....sve je to manipulisanje ljudima.....sad ih plase velikom odstetom, losom privredim, itd...itd...do kraja godine jod jedan referendum preplasenom narodu, i to je to......dobro naplasis narod i onda ponovo referendum......demokratijaiu

0 3

Miki

Gotovo je gotovo! Nemačka Merkel i Soroš izgubili su bitku za Britaniju! Neće više biti Britanija kolonija Nemačke ( za njene proizvode) ! Britanija izlazi iz E.U. jer je Nemačka ili kraće E.U. pijavica koja druge iskorišćava!

0 8

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo