Vučić će tražiti mišljenje Brisela o rešenju za Kosovo

Vučić će tražiti mišljenje Brisela o rešenju za Kosovo Izvor: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tražiće mišljenje iz Brisela o tome šta čelnici Evropske unije (EU) vide kao moguće kompromisno rešenje za rešavanje pitanja Kosova, pre nego što izađe sa sopstvenim predlogom početkom aprila, rečeno je Danasu u diplomatskim izvorima bliskim vlastima i upoznatim sa namerama predsednika.

Vučić je rekao da će krajem marta, najkasnije početkom aprila govoriti o predlogu o "rešenju Kosova". "Izaći ću, jer nisam bio kukavica, imaću hrabrosti da kažem šta je predlog, ali on neće biti: 'Dragi Albanci prepuštamo vam sve', on će biti kompromis. Ako neće da razgovaraju o tome, imaćemo zamrznuti konflikt", rekao je Vučić u emisiji "Ćirilica" na Televiziji "Hepi

Sagovornici Danasa navode da će Vučić tražiti mišljenje nevladinih organizacija, među kojima su Helsinški odbor za ljudska prava, Fond za humanitarno pravo, YUKOM, Beogradski fond za političku izutenost i Fond za otvoreno društvo, o tome šta oni misle i predlažu kao rešenje kosovskog pitanja.

Komentara 128

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

aleksandar veliki

to mu je sawetowao njegow licni portparol za javnost ....av drugar batinanog brata od malog....

5 0

Petar

Opaaaa Vučiću! Sada svi vide za koga ti radiš i kome podnosiš račune! Ovo je izdaja Srbije da se neko drugi pita za suverenitet države!

12 2

РАВНОПРАВНОСТ НАРОДА на Балкану

А.Вучић треба да пита Брисел : Да ли милион Срба у Републици Српској имају иста права као 1,7 млиона Албанаца на КиМ ?

6 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo