Izložba fotografija iz "Graina" u Božidarcu

Nakon dve godine postojanja i deset objavljenih digitalnih brojeva - elektronski magazin za dokumentarnu i uličnu fotografiju Grain, predstavlja se publici u Beogradu, grupnom izložbom autora koji su u tom magazinu do sada objavljivali svoje radove.

Izvor: N1

Izložba u "Božidarcu" je retrospektiva složena u četiri tematske celine, sa radovima 38 autora. Centralni događaj je promocija nultog broja štampanog Graina, koji na 52 strane predstavlja sve ono što dokumentarna i angažovana fotografija jeste, isključivo u nijansama sive boje. Za razliku od digitalnog Graina koji izlazi na engleskom jeziku, štampani je posvećen domaćim autorima i temama sa ovih prostora.

"Izložba će biti otvorena do 1. marta i predstavljeno je 38 fotografa. Ovde se ljudi mogu suočiti sa nekim od najvažnijih dešavanja iz neke bliže istorije i sa nekim socijalno društvenim fenomenima. Konačno smo uspleli da odštampamo broj i zamišljen je onako, baš kao jedan mali časopis, više fanzin, pošto je fokusiran na angažovanu dokumentarnu fotografiju", kaže Igor Čoko.

Izvor: N1

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Marko

27 sekundi za fotografiju.

4 0

Gorza

Hvala Coku i ekipi za sve divne forografije i autore koje su nam prestavili kroz sve ove brojeve. I hvala medijima koji su sve ovo podrzavali i priblizili ljudima pa umetnost ima smisla

6 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo