Vojni sindikat: Vučić da se izvini, sramne izjave o oficiru

Vojni sindikat: Vučić da se izvini, sramne izjave o oficiru Izvor: N1

Vojni sindikat Srbije saopštio je da pripadnike Vojske Srbije (VS) niko ne sme da naziva "barabama" i pozvao predsednika Aleksandra Vučića da se izvini zbog te, kako se ocenjuje, sramne sinoćne izjave i "izdajničkog i kukavičkog čina".

Vojni sindikat je ocenio da Vučićeva izjava da je kapetan Specijalne brigade, koji se sukobio sa aktivistima Srpske napredne stranke, "baraba", može da bude samo posledica činjenice da Vučić nije obavešten o detaljima tog događaja, ili da zna sve, ali da "bezosećajno i s namerom, uz zloupotrebe vlasti na svim nivoima, svoj lični i interes stranke koju zastupa, stavlja iznad javnog interesa, zakona i istine".

 "Ovakvim ponašanjem, predsednik je najgrublje prekršio Ustav jer direktno nasiljem utiče na volju i slobodu mišljenja građana Srbije i dao je sebi za pravo da istovremeno bude tužilac, sud i dželat", naveo je taj sindikat.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je u ponedeljak u jednoj TV-emisiji da je uhapšeni oficir Vojske Srbije "baraba" koja je udarila mladu devojku jer je stala da zapiše broj zgrade da zna "gde su ih jurili". On je, takođe, negirao da su mu aktivisti SNS dolazili na vrata da bi prikupljali takozvane "sigurne glasove", već je rekao da ih je kapetan "jurio u pidžami 20 metara".

Sindikat je, međutim, naveo da je ta Vučićeva izjava "izdajnički i kukavički čin" i da je to oficir koji ima besprekornu službu u specijalnim jedinicama, koji je više puta nagrađivan i pohvaljivan, koji je obavljao najsloženije zadatke čak i u borbenim uslovima, koji govori strane jezike i ima završene sve specijalističke obuke, koji je suprug i roditelj troje dece i koji tog dana "ni nad kim nije izvršio nasilje".

"Mi srpski vojnici, nikome nikada kroz istoriju nismo dozvoljavali da nas vređa i ponižava, pa nećemo ni onome za koga je Murat veći vojskovođa od Cara Lazara, Vojvode Mišića, Bojovića i drugih slavnih srpskih vojskovođa. Ovom svojom izjavom predsednik Vučić značajno je urušio svoj već prilično poljuljan ugled i autoritet kod pripadnika VS, jer je između ostalog i one koji ga neposredno obezbeđuju, posredno nazvao barabama", naveo je sindikat.

Komentara 279

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Kapetan

Ja bi DOTICNOM,poslao poziv za vojnu vezbu ,petnaestodnevnu i zaduzio ,nekog ostrog kaplara, da ga dobro istrenira,po sistemu "lezi dig se",pa posle kod Peconija i seiza mu, Marica,na intervju.Da "promeni"nepristojni i ulicarski zargon o staresinama, koji ne dele njegove politicke,ne stavove,vec "puste snove".

8 0

Bahatost

Zbog bahatog ponašanja velikog vođe obično strada narod. Slična je i sudbina nesretnog kapetana kada ima takvog komandanta.

29 1

Tako treba ...

E vojsko, to vam je tako kada ste cutali kada je trebalo da dejstvujete ... Zato nam sada ovakvi kolo vode ... Sto da se izvini, kada ima vojno obezbedjenje...

34 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo