Filipović o Nemanjićima: Velika pompa, rezultat Monti Pajton

Filipović o Nemanjićima: Velika pompa, rezultat Monti Pajton Izvor: N1

Reditelj Stevan Filipović izjavio je u Novom danu da je serija "Nemanjići" imala pompeznu najavu sa kojom su rasla i očekivanja, ali da je rezultat na nivou Monti Pajtona.

"Tema je zanimljiva, ali meni je problematično transparentnost i način selekcije - da li je to najbolji način da se piše takav scenario? Da li treba uložiti u scenario? Ovde se na scenario gleda kao 'donesi mi deset komada, kupićemo ih na kilo i eventualno što manje da ih platimo'", kaže on.

Prema njegovom mišljenju, opravdanja da je reč o budžetu predstavljaju zamenu teza.

"Ovo je ekstremno visok budžet za Srbiju, neko ko je kompetentan bi od tog istog budžeta mogao bi napravi divnu stvar. Dosta besa se usmeri na glumce, žao mi je jer mislim da imamo jako dobre glumce, ali imamo problematične reditelje, scenariste i producente", smatra Filipović.

Govoreći o sloganima za podsticanje nataliteta, Filipović smatra da cela situacija s tim u vezi izgleda "nespretno i tragikomično".

"Ali slogani su simptom, a problem je odnos države prema svojim građanima. Deluje uvredljivo jer svi smo imali prilike da budemo u gradskim bolnicama, u situaciji loših uslova to onda bude prst u oko", kaže on.

Filipović ocenjuje da slogani nisu naljutili ljude zato što su glupi, već zato što ljudi znaju kako izgleda stvarnost.

Odgovarajući na pitanje o hapšenju stranih državljana zbog pokušaja snimanja Generalštaba, Filipović smatra da "to nije vest koja treba da popuni dosta prostora".

"Ali to je onda indikator stanja u medijima - ne možemo da pričamo o pravim temama, onda ćemo da popunjavamo tim glupostima. Ne trebaju nam spoljni neprijatelji pored ovakvih unutrašnjih neprijatelja", rekao je Filipović.

Pogledajte snimak celog gostovanja:

Izvor: N1

Komentara 59

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Srbin iz Like

Da je monti pajton bilo bi odlično

7 1

Luka

Selo gori, Draža se češlja a Rastko će valjda da pričvrlji nešto u trećoj epizodi pre nego li ga ćale šutne u monahe.

5 1

Brale

During the war...

7 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo