Zatvori

Turijska kobasica najduža na svetu - 2.034 metra

Turijska kobasica najduža na svetu - 2.034 metra Izvor: Tanjug/Jaroslav Pap

U Turiji, naselju u vojvođanskoj opštini Srbobran, danas je predstavljena najduža kobasica na svetu, dugačka 2.034 metra i teška 2,5 tone.

Kobasica čiji su dimenzije za Ginisovu knjigu rekorda predstavljena je na čuvenoj turijskoj "Kobasicijadi", najvećem festivalu kobasice u Srbiji. Džinovsku kobasicu u centar naselja dovukao je traktor i to umotanu u celofan i uz pratnju tamburaša. 

Završila je na rasprodaji, a prodavala se na metar. 

Za kupovinu kobasice - rekorderke vladalo je ogromno interesovanje među više od 50.000 posetilaca iz Vojvodine, ali i drugih krajeva Srbije, koji su se danas sjatili u Turiju. Veliko interesovanje vladalo je i za kupovinu "običnih" turijskih kobasica.

Kobasica, kobasice, turija Izvor: Tanjug/Jaroslav Pap

Posetioci su ispred štanda "Turijska kobasica" čekali i po pola sata da kupe kobasicu po ceni od 500 dinara za kilogram. Takođe, gigantska kobasica, koju su spravili turijski majstori 2013. godine, ušla je u Ginisovu knjigu rekorda kao nadjuža kobasica na svetu.

Turijski kobasičari kažu da se pravi, kao i svaka prava kobasica, samo od mesa, paprike, belog luka, soli i bibera, a puni se u prirodna creva. 

U Turiji se održava 34. "Turijska kobasicijada", velika turistička manifestacija posvećena nadaleko poznatom turijskom delikatesu.

Tagovi: Kobasica , meso

Komentara 17

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Poslednji komentari

Rasa Obama

Bilo bi dobro da bez Vulina manifertacija prodje zbog apetita gostiju.

24 0

Era

Da nije SNS sponzor? To na njih liči.

52 6

Skydiver

Sve cestitke Turijcima, inace Gospodin desno u belom mantilu je Miroslav Meduric-Cika, ziva legenda, covek koji je jedini preziveo ( od sestorice) pad iz aviona sa 2.217 metara jer mi se nije otvorio padobran. Imate i klip na YT pod imenom 'Padobranac i buva'. Gostovao je par puta u '5kazanju'. On je vise za Ginisa nego kobasica.

29 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo