Turijska kobasica najduža na svetu - 2.034 metra

Turijska kobasica najduža na svetu - 2.034 metra Izvor: Tanjug/Jaroslav Pap

U Turiji, naselju u vojvođanskoj opštini Srbobran, danas je predstavljena najduža kobasica na svetu, dugačka 2.034 metra i teška 2,5 tone.

Kobasica čiji su dimenzije za Ginisovu knjigu rekorda predstavljena je na čuvenoj turijskoj "Kobasicijadi", najvećem festivalu kobasice u Srbiji. Džinovsku kobasicu u centar naselja dovukao je traktor i to umotanu u celofan i uz pratnju tamburaša. 

Završila je na rasprodaji, a prodavala se na metar. 

Za kupovinu kobasice - rekorderke vladalo je ogromno interesovanje među više od 50.000 posetilaca iz Vojvodine, ali i drugih krajeva Srbije, koji su se danas sjatili u Turiju. Veliko interesovanje vladalo je i za kupovinu "običnih" turijskih kobasica.

Kobasica, kobasice, turija Izvor: Tanjug/Jaroslav Pap

Posetioci su ispred štanda "Turijska kobasica" čekali i po pola sata da kupe kobasicu po ceni od 500 dinara za kilogram. Takođe, gigantska kobasica, koju su spravili turijski majstori 2013. godine, ušla je u Ginisovu knjigu rekorda kao nadjuža kobasica na svetu.

Turijski kobasičari kažu da se pravi, kao i svaka prava kobasica, samo od mesa, paprike, belog luka, soli i bibera, a puni se u prirodna creva. 

U Turiji se održava 34. "Turijska kobasicijada", velika turistička manifestacija posvećena nadaleko poznatom turijskom delikatesu.

Tagovi: Kobasica , meso

Komentara 17

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Rasa Obama

Bilo bi dobro da bez Vulina manifertacija prodje zbog apetita gostiju.

24 0

Era

Da nije SNS sponzor? To na njih liči.

52 6

Skydiver

Sve cestitke Turijcima, inace Gospodin desno u belom mantilu je Miroslav Meduric-Cika, ziva legenda, covek koji je jedini preziveo ( od sestorice) pad iz aviona sa 2.217 metara jer mi se nije otvorio padobran. Imate i klip na YT pod imenom 'Padobranac i buva'. Gostovao je par puta u '5kazanju'. On je vise za Ginisa nego kobasica.

29 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo