Tadić: Vučić otima od siromašnih da bi dao bogatima

Tadić: Vučić otima od siromašnih da bi dao bogatima Izvor: N1

Predsednik Socijaldemokratske stranke, koja je deo koalicije "Da oslobodimo Beograd", Boris Tadić, izjavio je da u Srbiji 70 odsto građana zarađuje manje od prosečne plate i da je razlika između bogatih i siromašnih veoma velika.

On je u sopštenju naveo da je današnje obećanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića o rastu plata, zapravo obećanje "još većeg rasta pogubnog jaza između bogatih i siromašnih". 

"To je jasan pokazatelj da u Vučićevom sistemu bogati postaju još bogatiji, a siromašni još siromašniji. Vučić je kao strip junak Super Hik koji otima od siromašnih da bi davao bogatima. Kada obećava prosečnu platu od 500 evra, on (Vučić) obmanjuje dve trećine građana koji tu platu nikada neće dostići, jer se radi o statističkom podatku do kojeg se dolazi isključivo još većim bogaćenjem najbogatijih", naveo je Tadić. 

On je dodao da je logično da su na mitinzima Srpske napredne stranke s Vučićem "rame uz rame tajkuni, koji su prethodno oslobođeni krivičnog gonjenja, jer je Vučićev pravosudni sistem dozvolio zastarevanje procesa koji su vođeni protiv njih". 

"Ovo su neoborivi dokazi da je Vučić šef tajkunske grupe, a ne predsednik građana Srbije, koji pod njegovom vlašću postaju sve siromašniji", rekao je Tadić. 

U saopštenju SDS navodi da rezultati međunarodnih istraživanja pokazuju da ekonomska situacija u Srbiji nije dobra.

Kako navode, prema rezultatima istraživanja Fonda za razvoj ekonomske nauke, Srbija je posle Turske, po "Koeficijentu Džini", zemlja sa najvećom nejednakošću u Evropi. Odnosno, 20 odsto najbogatijih građana ima oko 10 puta više nego 20 odsto najsiromašnijih. Po Blumbergovom "Indeksu siromaštva" za 2018, Srbija je na 11. od 60 mesta, a razlog za to je visoka stopa nezaposlenosti i relativno visoka stopa inflacije u odnosu na ostale zemlje obuhvaćene istraživanjem. 

SDS je navela da je privredni rast Srbije od 2012. godine samo 1 odsto, a da je, po analizi Svetske banke, Srbiji uz tri odsto rasta potrebno 50 godina da dostigne standarde Evropske unije.

Komentara 215

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

melanom

Bepa Joseph. Podrska Superhiku.

2 0

S.O.S. 820044

Samo ti cuti.Rezultat tvoga rada su ovi.Kakav si im ti tata takvi su oni.Kada glasaci vide tebe,Djilasa i Cedu kao alternativu ovi pobede na izborima.

24 44

vaše ime

tadiću, shvati da više nikada nećeš biti ništa u ovoj zemlji. prokockao si poverenje i šansu. ako želiš zaista dobro ovoj zemlji i narodu, rasformiraj stranku i idi u političku penziju. ne odvlači glasove jer nemaš šanse da pređeš ni cenzus. znači, žali Bože tih glasova, kao da su u bunar bačeni. ili, možda, ti to radiš namerno?

34 36

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo