Šta se, nakon mesec dana, (ne) zna o ubistvu Ivanovića

Danas se navršilo tačno mesec dana od ubistva lidera Građanske inicijative SDP OLivera Ivanovića, a ubice i nalogodavci još nisu otkriveni. Ivanović je ubijen sa šest metaka u leđa 16. januara ujutru ispred stranačkih prostorija u Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: N1

U javnosti praktično nema detalja o toku istrage, a zna se da je kosovska policija pregledala snimke video kamera, obavila razgovor sa jednim brojem svedoka i utvrdila ko je vlasnik zapaljenog vozila koje je pronađeno nakon ubistva.

Ekipa N1 provela je dan u Kosovskoj Mitrovici. Tamo građani i dalje očekuju da istraga kaže ko stoji iza ubistva Ivanovića, ali tvrde i da bojazni za bezbednost danas nema.

Mesec dana nakon ubistva Olivera Ivanovića, i dalje se veoma malo zna o detaljima istrage, odnosno mogućim počiniocima. Građani koji žive u severnom delu Mitrovice kažu da se nadaju da će se ovaj zločin rasvetliti, ali da se uprkos zadnjim dešavanjima i dalje osećaju bezbedno.

"Verujem da ce organi otkriti, da će ga izvesti pred lice pravde i da će se desiti rasvetljavanje slučaja u korist svih ljudi. Nije zaista nije, moje kćeri su studentkinje na fakultetu, opuštene su, odlaze u Bošnjacku mahalu, šetaju, sednu u kafiće, ne pokazuju strah... Ja ga lično ne osecam", navodi jedan građanin.

"Ne, nije, nema nikakvih tenzija, bilo je to nekih dana, ali je to već gotovo", kaže drugi.

Jos od samog Ivanovićevog ubistva, u Beogradu i Prištini se priča o uspostavljanju saradnje u istrazi ovog slučaja. Početkom februara kosovski ministar pravde Abeljard Tahiri rekao je da je Priština Beogradu dostavila dotadašnju dokumentaciju o toku istrage ubistva Ivanovića. On je, takođe, rekao da je Priština uputila Ministarstvu pravde Srbije četiri pisana zahteva za pravnu pomoć, ali i da odgovori na njih nisu stigli.

O detaljima istrage u slučaju Ivanovićevog ubistva se i dalje veoma malo zna. Nju vodi zajednički tim istražitelja albanske i srpske nacionalnosti. U vezi sa ovim slučajem bila su privedena, pa onda puštena, dvojica srpskih policajaca. Oni su bili osumnjičeni da nisu valjano zaštitili mesto zločina, odnosno da su uzeli jednu čauru.

Glavni tužilac Osnovnog tužilastva u Mitrovici Šućri Sulja kazao je da su policajcima koji su osumnjičeni za manipulisanje dokazima na mestu ubistva Olivera Ivanovića, oduzeti mobilni telefoni.

Predsednik Kosova Hašim Tači je, u intervjuu za N1, izjavio da nema indikacija koje bi aludirale da je ubistvo Ivanovića etnički motivisan slučaj, odnosno da prve informacije ukazuju na kriminalne i mafijaske motive. On nije isključio ni političke motive za ubistvo.

Komentara 11

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Pićuka

Ne znam zašto više verujem Tačiju nego našim stručnjacima za sve i svašta.

7 30

Antibot penicilin

Čovek dao iskaz keramičaru i lažnom doktoru o kriminalu i pretnjama u Mitrovici i posle tri dana ubijen, na čiji mig? Bio je politički protivnik ove vlasti. Za nesposobnog lažnog doktora ovo će postati"savršeno" nerešeno ubistvo, a keramičar mudro ćuti, tako mu naredili.

75 238

Бизарно

Митровић је десна рука Вучићу

54 143

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo