Vulin: Nije uhapšen oficir, već čovek koji je napao ženu

Vulin: Nije uhapšen oficir, već čovek koji je napao ženu Izvor: Tanjug/Jovo Mamula/Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je, povodom hapšenja starešine Vojske Srbije zbog sukoba sa aktivistima Srpske napredne stranke, da nije reč o hapšenju oficira već čoveka koji je napadao druge ljude pa i jednu ženu.

Kako se navodi u saopštenju, Vulin je rekao da osuđuje svako nasilje i da taj slučaj ne govori ništa o Vojsci Srbije i da nema nikakve veze sa njom, već govori o pojedincu koji je počinio to delo.

"Delo koje je apsolutno neprihvatljivo i koje apsolutno osuđujem", rekao je Vulin.

Vulin je rekao da prethodnih dana nije želeo da se izjašnjava o tom slučaju, jer je čekao da se izjasne pravosudni organi, ali da sada želi da izrazi protivljenje i osudu svakog nasilja.

"Jako mi je zanimljivo da se nije oglasilo nijedno udruženje koje štiti, recimo, ženska prava, pa da kaže da je nedopustivo da se prebije pripadnica slabijeg pola i da se prebije zato što je pripadnik ove ili one političke partije. Nažalоst, u našoj zemlji izgleda da vi prvo pitate ko je aktivista koje političke partije, pa se onda opredeljujete da li je to opravdano ili nije opravdano. Ni jedno nasilje ne može da bude opravdano, ne može da bude opravdano nasilje nad aktivistima Srpske napredne stranke, kao što ga nikada nismo pravdali ni nad nekim drugim", naveo je Vulin.

Vojni sindikat Srbije ranije je saopštio da je uhapšen oficir vojske posle incidenta s aktivistima Srpske napredne stranke koji su od vrata do vrata sa spiskovima išli i prikupljali "sigurne glasove". Po njihovim navodima, oficir VS je tražio da aktivisti kažu odakle im podaci o njegovoj porodici, posle čega je došlo do verbalnog incidenta posle kog je uhapšen.

SNS je saopštilo da je oficir vređao i fizički nasrnuo na njihove omladince tokom obavljanja stranačkih aktivnosti.

Diković: Postupak koji nije dostojan vojnika

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković je rekao da pripadnik oružanih snaga ne sme da čini ono što nije po pravilu službe i kodeksu časti pripadnika vojske.

"Mi štitimo građane Srbije, a nikako ne treba da budemo ti koji ugrožavaju bezbednost građana na bilo koji način, bez obzira o čemu je reč, pod uslovom da on nije neposredno napadnut. Svaki pripadnik Vojske, ako je neposredno napadnut, ima pravo da se brani. Ovaj slučaj koji smo imali sada ja ne mogu da pravdam ni kao načelnik Generalštaba. Mogu da pravdam taj prvi deo, kada nije hteo da se izjašnjava i da bilo šta prihvati o tome, ali sve drugo što je radio, a posebno agresivni pristup prema njima, nije u skladu sa pravilima službe i naravno da će biti preduzete i mere disciplinske odgovornosti", rekao je on.

Diković je istakao da je spreman da stane ispred svakog vojnika, u svakom momentu, ali to jednostavno "nije postupak koji je dostojan vojnika i to građani od svog vojnika ne očekuju".

Komentara 236

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Nikolo Makijaveli

Vrhovni komadant vojske srbije kaže da je uhapšeni oficir vojske "baraba", Vulin: Nije uhapšen oficir, već čovek koji je napao ženu. Ko nas tu laze.

8 0

Petar

Pa najnedostojnije ovde, Generale, je to da ti Vulin bude ministar . A ovaj oficicir je postupio oficirski, najurio bagru sa kućnog praga.

64 1

jao, da nije...

ljudi, pa nema botova da brane julina!? da ga nije veliki mag laži i obmane pustio niz vodu?

42 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo