Prijave protiv Ružića i Stefanovića zbog biračkih spiskova

Prijave protiv Ružića i Stefanovića zbog biračkih spiskova Izvor: N1

Zbog sumnje u nezakonitost rada državnih institucija i pokušaja prekrajanja jedinstvenog biračkog spiska, predstavnici Pokreta slobodnih građana (PSG), Narodne stranke i Pokreta za preokret najavljuju krivične prijave protiv ministra državne uprave i lokalne samouprave Branka Ružića i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare, Ružić i Stefanović su odgovorni za zakonitost rada ministarstava koja vode.

Šef pravnog tima PSG Aleksandar Olenik kaže da su zahtevali podatke o izmenama broja birača, odnosno podatke o odjavama i prijavama prebivališta u 17 opština u Beogradu, ali su onemogućeni da podatke i dobiju.    

Predsednik Izvršnog odbora PSG Miloš Marković poručio je da je Gradska izborna komisija (GIK) mesec dana radila bez novinara i posmatrača, što otvara sumnju u manipulacije, a da prema podacima koje su na zahtev od pojedinih beogradskih opština dobijali u oktobru i novembru prošle godine, sve ukazuje da je bilo pokušaja veštačkog uvećanja broja birača.    

Vladimir Gajić isped Narodne stranke poručuje da je sporan i sastav GIK-a, s obzirom da od 15 članova u GIK u osnovnom sastavu deset čine predstavnici vladajuće stranke, a da u proširenom sastavu Srpska napredna stranka sa svojim partnerima ima dve trećine članstva što je, kako kaže, protivzakonito.

Podseća i da je GIK mesec dana radio bez očiju javnosti i posmatrača, a da sve ukazuje da izbori nisu slobodni i da nema elementarnih uslova za učeše na izborima.  

Učesnici konferencije za novinare pozvali su birače da u što većem broju izađu 4. marta na izbore i time spreče izborne manipulacije.

Komentara 54

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Lažne optužbe su krivična dela

Pravni timovi oko Đilasa i Šutanovca da podnesu krivične prijave zbog lažnih prijava i lažnog svedočenja da su lideri opozicije planirali pljačku beogradske kase !!

3 0

Djokica

Izgleda u srbiji vlast mora da se osvoji na ulici.Nije iskljuceno da sendvicari idu od birackog do birackog mesta da glasaju.Na dan ustavnosti dovezeni su u Orasac da bi pravili gomili.Ljude iz Orasca nisu hteli u gomilu sendvicara.

33 2

borhan

radio neku privatnu izlaznost ,odziv biraca i procenat..... od 30 penzionera,kojima je av uzeo 4 penzije,njih 26 glasace za njega....toliko

29 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo