Rada Trajković: Oliver Ivanović je prijavio BIA ko mu preti

Rada Trajković: Oliver Ivanović je prijavio BIA ko mu preti Izvor: N1

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova i Metohije Rada Trajković izjavila je da je lider GI SDP Oliver Ivanović, koji je ubijen u januaru, ranije prijavio Bezbednosno-informativnoj agenciji ljude od kojih mu je pretila opasnost.

Svoju zabrinutost preneo je i predsedniku Alekdsandru Vučiću i međunarodnoj zajednici, dodala je.

Ona je za izdanje dnevnog lista "Danas" od četvrtka kazala da je Ivanović o svojim sumnjama obavestio BIA, Vučića i međunarodnu zajednicu dva-tri dana pre ubistva, kada je "obilazio sve institucije u Beogradu".  

"Mi danas nemamo nijednu izjavu, recimo, predsednika Srbije, koji je imao informaciju od direktora BIA (Bratislava) Gašića i njegove službe na koje je ljude Oliver ukazivao. S druge strane priča o čaurama, koje su zbog otisaka prstiju za veštačenje i istragu veoma važne, govori o neozbiljnosti istrage u pogledu želje i opredeljenja da se istinski dođe do onih koji su umešani u zločin", kazala je Trajković.  

On je kazala da ne očekuje da vlasti Beograda i Prištine "izađu" sa imenima ubica i da ne veruje da će imena umešanih u ubistvo Ivanovića biti poznata dok vladajuće strukture na obe strane ostanu na vlasti, osim ako ne bude prisutan i međunarodni faktor, "što zavisi od njegove zainteresovanosti da i jedne i druge ucenjuje".  

"Vlast u Beogradu drži (Hašima) Tačija i (Ramuša) Haradinaja na vlasti. Povezuju ih razni biznisi - transparentni i netransparentni projekti, zbog čega će oni uložiti veći napor da jedni druge sačuvaju. Između njih se nalazi i ta mafija koja je na Severu stvarala taj ambijent i ugrožavala u kontinuitetu Ivanovića kroz fizičko zlostavljanje porodice, paljenje automobila, pretnje i niz stvari o kojima je Oliver govorio", rekla je Trajković.  

Ona je dodala da Albanci nemaju mnogo podataka o tome šta se dešava na severu Kosova, jer su postavljene strukture uglavnom srpske i "one izveštaje prosleđuju prema Beogradu".  

Ivanović je ubijen 16. januara ispred sedišta SDP u Kosovskoj Mitrovici. Dvojica policajaca uhapšena su zbog manipulacije dokazima sa lica mesta, ali sud nije imao osnov da im odredi pritvor do 30 dana, pa su pušteni na slobodu.

Komentara 32

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Onaj koji vidi

Sve je jasno ali mi obični ljudi ne možemo ništa.

3 0

Velikomucenik

Svaka čast Radi koja se argumentovano trudi da stane na stranu istine i pravde!!!!!!!Bravo čestita SRPKINJA! !!!!!!!!!!!!!

26 1

DN

Oliver Ivanović se obratio na pogrešnu adresu !? Zar nije operativac BIA Gavrilović 2001 godine ubijen posle razgovora sa Koštunicom ....

22 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo