Plenković predstavio prioritete hrvatskog presedavanja EU

Plenković predstavio prioritete hrvatskog presedavanja EU Izvor: REUTERS/Vincent Kessler

Premijer Hrvatske Andrej Plenković predstavio je Evropskoj komisiji u Briselu prioritete hrvatskog predsedavanja EU 2020. i izneo stavove Zagreba o strategije proširenja EU na Zapadnom Balkanu.

Plenković je rekao da je razgovarano o ulozi Hrvatske kao zemlje koja na osnovu svog pregovaračkog iskustva može pomoći susednim državama ispune kriterijiume, nastave evropske reforme i približe se članstvu u EU, saopštila je Vlada Hrvatske.

Na sastanku s evropskim komesarima Plenković je razgovarao o Strategije proširenja EU na Zapadni Balkan i ulozi Hrvatske u tom procesu kao i o svim temama koje su, u pogledu evropskih pitanja, važne za Hrvatsku.

Teme razgovora su bile i reforme u Hrvatskoj, kao i ambiciji da Hrvatska uđe u Šengen i evrozonu.

Plenković se prethodno sastao s predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom a posle će razgovarati s predsednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom.

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Kopcam se na ledja

@ANTE BAN Pa, gde si, bre, prijatelju?!? Jesi li se oporavio od AVove pos(j)ete Lijepoj vasoj? Ne procitasmo tri dana ni jednoga komentara od tebe, pa se ova skromna zajednica ljudi koji prate N1 zabrinula za Vase zdravlje junacko.

8 2

ANTE BAN

HVALA na brizi! Obaveze zbog AV; trebalo poći u Split organizirati prosvjed, pa onda novinari, ma- nikako nazad! A- zdravlje je- hvala Bogu- super! Još malo,pa ću početi sa mojim turama plivanja na 1500m; pucam od snage, iako godine dolaze!POZDRAV!

5 1

Valter

Plenkoviću prošlost moramo ostaviti iza sebe i pogledati u budućnost. Srbija je garant mira i stabilnosti na Balkanu. A i čuvaćemo vas od Turaka.

9 10

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo