Nekoliko takmičenja na ZOI odloženo zbog jakog vetra

Jak vetar, magla i niske temperature zadaju probleme organizatorima Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu. Nekoliko takmičenja u skijanju moralo je da bude odloženo, a vetar je napravio i pravi dar mar u Olimpijskom parku namenjenom deci posetilaca. Ipak dobra atmosfera igara nije narušena.

Izvor: N1 / Agencije

Jaki naleti vetra naterali su posetioce Olimpijskog parka u korejskom Pjongčangu da potraže zaklon. Vetar je oborio frižidere sa pićem i polomio platnene šatore sponzora.

"Baš duva" i "Prašina mi je ušla u oči", kažu posetioci.

Svi posetioci dobili su na svojim mobilnim telefonima upozorenje da budu oprezni zbog objekata koje vetar nosi, ali zbog obrušavanja privremenih objekata u celom Olimpijskom selu.

Slalom za žene na kome je trebalo da nastupi i naša najbolja skijašica Nevena Ignjatović, otkazan je zbog snažnog vetra i biće održan 16. februara. Nevreme je odložilo takmičenje u biatlonu za žene.

"Ako bi vetar duvao i u narednih 15 dana, to bi bio problem, ali za sada je OK. Međunarodna skijaška federacija zna da se nosi sa tim problemima: previše snega, premalo snega, vetar, tako da ćemo pričati sa njima", kaže Mark Adams, portparol Olimpijskog komiteta.

Domaći navijači radovali su se prvom golu svojih hokejašica. Posle dva poraza, zajednička ekipa Južne i Severne koreje izgubila je od Japanki rezultatom 8:1. Za Japan bila je to prva pobeda u ovom sportu na olimpijadama ikada.

Šestog dana Olimpijskih igara, Austrijanci i Svetska federacija odbojke na pesku, promovisali su u Pjongčangu novi sport: Odbojku na snegu. Organizatori se nadaju da će jednog dana i ovaj sport biti deo olimpijade.

Tagovi: ZOI , Pjongčang 2018 , vetar

Komentara 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo