Gruevski: Svaki dan sam na suđenju, kao da idem na posao

Gruevski: Svaki dan sam na suđenju, kao da idem na posao Izvor: REUTERS/Laszlo Balogh
Nikola Gruevski

Bivši premijer Makedonije Nikola Gruevski izjavio je da toliko često dolazi na suđenje u krivični sud u Skoplju da počinje da se oseća kao da ide na posao.

"Toliko često me pozivaju u sud (na suđenje) da počinjem da se osećam kao da idem na posao i dođe mi da zatražim kancelariju i platu", rekao je Gruevski posle današnjeg ročišta u jednom od slučajeva u kojim je optužen.

Gruevski je optužen u više slučajeva Specijalnog tužilaštva za prisluškivane razgovore za krivična dela koja je počinio za vreme dok je bio premijer, za šta tvrdi da su politički procesi.

On se prošle sedmice požalio sudiji da nije fer što je, kako je rekao, svaki dan na ročištu.

"Svaki dan sam na suđenju. Ovo nije fer, totalna farsa, maltretiranje. Sledeće sedmice u tri različita predmeta imam svaki dan ročište, od ponedeljka do petka", rekao je Gruevski.

On je rekao da se istovremeno premijeru Zoranu Zaevu, njegovom dugogodišnjem političkom protivniku, na dva meseca zakazuju ročista, u slučaju koji je pokrenut dok je Gruevski bio na vlasti.

"Pritom ponekad kad ne znaju kako da se odloži ročište sam tužilac traži način da se to uradi, moli da se odloži", rekao je Gruevski.

Komentara 9

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dexter

Zaboravio si da trazis i blindirani s600 pored plate i kancelarije...a da, on je vec otisao na dobos.

5 0

Lolita

... a uuskoro i u zatvor?!

6 0

Novi posao :

Vidim mu fantastičnu karijeru u određenoj ustanovi zatvorenog tipa .Ovo je pripravnički period.

19 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo