Leoni gradi fabriku u Kraljevu, posao za 5.000 radnika

Leoni gradi fabriku u Kraljevu, posao za 5.000 radnika Izvor: N1

Nemačka kompanija Leoni počeće u julu ili avgustu gradnju fabrike za proizvodnju kablova u Kraljevu u kojoj će biti posla za 4.000 do 5.000 radnika, najavio je u Nišu generalni direktor te kompanije za Srbiju Klemens Saks.

Prema njegovim rečima, Leoni će u taj, četvrti pogon u Srbiji, uložiti preko 60 miliona evra.

"Planirano je da gradnja pogona bude završena krajem 2019. godine, odnosno početkom 2020. godine", kazao je Saks novinarima prilikom obilaska pogona u Nišu.

Fabrika u Kraljevu će, kako je dodao, imati 45.000 kvadrata i u njoj će se proizvoditi kablovi za Mercedes automobile.

Saks je naveo da će pogon u Nišu do kraja godine biti kompletno opremljen i raditi punim kapacitetom.

"U Nišu danas upošljavamo nešto više od 1.000 ljudi, a do kraja 2019. godine, radiće svih planiranih 2.200 radnika", rekao je Saks.

On je rekao da Leoni u svojim pogonima u Prokuplju, Malošištu i Nišu trenutno zapošljava 6.000 radnika.

"U porodicama naših radnika prethodnih godina rođeno je 650 beba, a to je značajan doprinos natalitetu u ovom delu zemlje", rekao je Saks i naveo da je Leoni prisutan u Srbiji od 2009. godine.

Saks je kazao da je izuzetno zadovoljan zaposlenima u Srbiji i njihovim rezultatima, kao i saradnjom s državom i lokalnim samoupravama i Nacionalnom službom za zapošljavanje.

Tagovi: leoni , kraljevo

Komentara 80

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Danguba

Za koju platu I kojih 5000 ljudi ? Pa Magnohrom, gigant u svoje vreme, skoro da nije imao toliko zaposlenih

5 0

Rip Kirbi

Za mizernu sigurno, ali to nije njihov problem nego idiotskog stava države (čitaj "nepismene politicke elite" ) koja se boji da hrabro krene u postepeno i predvidivo povećanje minimalne satnice, tako da za 5 godina dostigne najmanje 500 dinara. Malo duža tema za ovaj portal ali definitivan otklon od ovog robovlasničkog sistema je apsolutni preduslov opstanka države.

5 0

Grunf

Kablovi? Pa šta. Kome je malo ne mora da mota. Ko ima bolje neka to radi. Znate li mozda sta znaci 5000 radnih mesta za Kv. Znate li mozda da sracunate 5000* 300= milon ipo evra mesečno. A te pare idi opet u našu privredu. Tu će da se potroše. Ako nema ništa bolje moraćemo da motamo kablove.

7 8

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo