Grubješić: Bez promena ćemo teško zatvoriti Poglavlje 23

Grubješić: Bez promena ćemo teško zatvoriti Poglavlje 23 Izvor: N1

Mislim da ćemo Poglavlje 23 u pregovorima sa Evropskom unijom teško zatvoriti ukoliko ne promenimo stanje u oblasti vladavine prava, ocenila je generalna sekretarka Evropskog pokreta u Srbiji Suzana Grubješić.

Grubješić je za European Western Balkans ocenila da Strategija EU o proširenju identifikuje tri ključne slabosti zemalja u regionu.

Na prvom mestu se nalazi vladavina prava, tu su elementi "zarobljene države", kao i politizovano pravosuđe i pritisak na slobodu govora i medija, precizirala je Grubješić.

Prema Grubješić, nijedna zemlja u regionu nije postala funkcionalna tržišna privreda, a to je još jedan od kriterijuma za prijem.

Problem predstavljaju i nerešeni bilateralni sporovi koje EU ne želi da uveze, predočila je Grubješić koja smatra da je Srbiji kao društvu potreban dijalog na svim nivoima i to ne samo unutrašnji dijalog o Kosovu, već i o ostalim pitanjima.

"Ovde nema debate ni o jednoj temi. Kad ste poslednji put videli ili čuli dijalog o EU integracijama? Mi smo društvo bez debate i bez međusobnog razumevanja, i svi treba da doprinesemo da se ta debata otvori", zaključila je Grubješić.

Komentara 23

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Saša

Mi ako nešto promenimo, biće još gore, tako je od osme sednice CK SK Srbije, pa sve do dan danas, tako smo promenili i Tadićevu vlast, pa ispada da su oni bili male mace za ove "naprednjake".

1 0

Mile

Ona ocenila da nista nije radila dok je bila na vlasti pa sad sama sebe kritikuje posto je sa njenim sefom u ppzadini Vucic uveo diktaturu u Srbiji. Bravo sto joj pravite reklamu...

7 77

Mirko

Odakle ste ovu izvukli. Jel to bese ona iz prevarantske grupe g17? Dajte ljudi uozbiljite se. Cak i da kace neku istinu zbog ranijih joj niko nista ne bi trebao verovati. Gde je bila proteklih 5 godina pravljenja diktature? Uhlebljavala se kod Vucica pa sad kao iz nvo da daje podrsku, lepim zeljama i pravljenjem ilizije da se na promenama radi.

7 91

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo