Brnabić: Otvoreni smo za sve kritike oko izmene Ustava

Brnabić: Otvoreni smo za sve kritike oko izmene Ustava Izvor: Tanjug/Dragan Kujundžić

Premijeka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se ozbiljno shvataju sve kritike i sugestije na predložene izmene Ustava Srbije u oblasti pravosuđa.

"Važno je da na kraju dođemo do toga da imamo potpuno odgovorno sudstvo, koji radi potpuno transparetno", rekla je Brnabić na pitanje novinara kako komentriše kritike stručne javnosti na predložena rešenja za izmenu Ustava koje je predložilo Ministarstvo pravde.

Ona je rekla da se sve kritike i sugestije uzimaju ozbiljno i da za to služi još jedan krug javne rasprave.

"Stalo nam je da dođemo do najboljeg mogućeg predloga izmena Ustava, koji će ići Venecijanskoj komisji. Onda je na njima da nam daju dodatne preporuke i ima još vremena do konačnog nacrta", rekla je Brnabić.

Ona je rekla da će biti prisutna na okruglom stolu na javnoj raspravi u Beogradu, da bi dala značaj toj temi i da bi lično čula sugestije.

Komentara 14

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Blagoje

Као да је то позориштанце!

0 0

Стеван

Уставотворна Скупштина, припрема предлога новог Устава, јавна дискусија, усвајање двотрећинском већином, можда и референдумом !!! Неће бити лако, али то је једини начин !!!

0 0

Mixi

izmena ustava je nemoguca bez referenduma, a izmene pokusavaju samo da bi iskljucili Kosovo iz ustava jer im tako nalazu oni koji ih placaju

2 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo