Beograd dostavio Prištini dokumenta o ubistvu Ivanovića

Beograd dostavio Prištini dokumenta o ubistvu Ivanovića Izvor: Tanjug/Filip Krainčainić

Ministarstvo pravde prosledilo je danas Kancelariji Euleksa u Beogradu dostavljena dokumenta od strane Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu, a po osnovu dva zahteva za pravnu saradnju prištinskih organa u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića.

Kako su naveli, dokumenta sadrže podatke i obaveštenja koji se odnose na istragu ubistva Ivanovića, a koje je to tužilaštvo prikupilo u saradnji sa nadležnim organima u Srbiji u cilju otkrivanja počinioca.

"Ministarstvo pravde izražava nadu da će prištinski organi pokazati spremnost za ažurnijom razmenom informacija i saradnjom sa nadležnim organima u Beogradu, uzimajući u obzir da je rasvetljavanje okolnosti pod kojima je Ivanović ubijen od velikog značaja za mir i stabilnost u južnoj srpskoj pokrajini“, ističe ministarka pravde Nela Kuburović.

Podsetimo, juče je ministar pravde Kosova Abeljard Tahiri izjavio da Srbija ne sarađuje sa kosovskim vlastima u slučaju ubistva Olivera Ivanovića."U ovom slučaju, mi smo se odazvali na četiri zahteva, koje smo dobili od Srbije, a koja ne ugrožavaju istragu koja se vrši na Kosovu. Međutim, na četiri zahteva koje smo mi poslali Ministarstvu pravde Srbije nikada nismo dobili odgovor".

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović odbacio je primedbe Prištine da Srbija ne sarađuje u vezi sa istragom.

Izvor: N1

Komentara 10

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Tavares

Bravo! Samo udarajte minuse botine

5 0

Neo

Pričesti te veliki vođa tako što ti da partijsku knjižicu i svi grehovi iz mladosti su oprošteni. Uostalom tako je i sebi oprostio sve iz prošlosti, što ne bi i drugima ....

4 111

Dragana

Fikuse,zalosna vrbo ,tu si

8 129

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo