Brnabić: Slogani ne mogu da podstaknu rađanje

Brnabić: Slogani ne mogu da podstaknu rađanje Izvor: Tanjug / Sava Radovanović

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je da slogani ne mogu da podstaknu povećanje nataliteta u Srbiji i da je važno na koji način država u praksi pomaže trudnicama i majkama.

"Razgovaraćemo još o tome. Uzimamo ozbiljno kritike građana i verujem da je ovo samo radni naziv i jedan korak ka pronalaženju pravog slogana za nacionalnu kampanju", rekla je Brnabić novinarima.

Ona je rekla da ne može da kaže da su slogani u njenom stilu i da je važno šta država radi u praksi.

"Razumela sam građane koji kažu da to nije najvažnije. Ja bih volela da imamo drugačiju kampanju i slogane i verujem da ćemo doći do konsenzusa", navela je Brnabić.

Ona je rekla da je važnije da država bude ažurna u isplati dodataka i da trudnice ne moraju da nose mnogo papira do šaltera.

"Moramo da posvećujemo mnogo više pažnje kompanijama u privatnom i državnom sektoru, u smislu kako uskladiti roditeljstvo i posao. To je naš posao, ja bih se više fokusirala na to", navela je premijerka.

Na pitanje novinara da li misli da slogani mogu da podstaknu povećanje nataliteta, ona je rekla "apsolutno ne".

Ministarstvo kulture i informisanja juče je saopštilo daje izabralo šest najboljih slogana za kampanju promocije mera populacione politike. Prvo mesto dele slogani "Ljubav i beba, prvo što nam treba" i "Rađaj, ne odgađaj", a drugo mesto "Mama - neću sama, tata - hoću brata" i "Dosta reči, nek zakmeči".

Na trećem mestu su slogani "Čuda se ne dešavaju, čuda se rađaju" i "Nek se deca rađaju i lepe stvari događaju".

Posle kritika izabranih slogana Ministarstvo kulture i informisanja danas je saopštilo da je opravdan deo kritike kao i da je izbor slogana za tu bitnu društvenu temu veoma delikatna stvar.

U saopštenju se navodi da Ministarstvo ohrabruje Savet za populacionu politiku i Komisiju da nastave da rade na iznalaženju najkvalitetnijeg rešenja za tu važnu temu, kao i da postoje i prostor i razlozi da se nastavi rad na aktivnostima vezanih za rešavanje problema nataliteta u Srbiji.

Slogane je kritikovala potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović, kao i Liberalno demokratska partija.

Komentara 57

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Trudnica

Zaobislo me povecanje plate u javnom sektoru zato sto sam na trudnickom,zaobici ce me i onih famoznih 100000 za prvo dete jer od1.7 krecu da primenjiju taj zakon.Plata mi kasni sad kad je najpotrebnija.Samo mi racuni redovno stizu-jos nisam prosle platila vec stigli novi.O kakvim sloganima i natalitetu vi pricate???

4 0

Lajka

Idite,samo idite.

6 0

Стеван

Родитељство је небески дар !!! Родитељство је највећи дар природе !!!

2 7

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo