Krivične prijave zbog fašizma na spomen-skupu Nediću

Krivične prijave zbog fašizma na spomen-skupu Nediću Izvor: Tanjug / Sava Radovanović

Osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je krivične i prekršajne prijave protiv Marka Gajinovića iz Beograda i više N.N. lica zbog izazivanje nacionalne, verske i rasne mržnje i netrpeljivosti, kao i kršenja Zakona o zabrani manifestacija neonacističkih ili fašističkih organizacija, saopštilo je tužilaštvo.

Kako je navedeno, 4. februara u Beogradu je, oko podneva, na uglu ulica Knjeginje Ljubice i Simine održan skup, koji su organizovale organizacije "Srbska akcija" i "Srpski carostavnik" za vreme koga su Marko Gajinović, kao i više N.N. lica vikom, pretnjama, uvredama, kao i gestikuliranjem i isticanjem nacističkih i fašističkih simbola izvršili krivično delo.

skup Nedić Izvor: Tanjug / Sava Radovanović

Kako je ukazano, oni su osumnjičeni da su prekršili i Zakon o zabrani manifestacija neonacističkih ili fašističkih organizacija i udruženja i zabrani upotrebe neonacističkih ili fašističkih simbola i obeležja.

Komentara 17

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dragan

Momcima su smestili, u navijackom prepucavanju su im namestili da "salutiraju", pogledajte snimak. Dzabe krivicne prijave, svaki malo pametniji advokat ce oboriti ove optuzbe.

11 14

ivan

Cekaj zar nije bilo reci da toga ima samo u Hrvatskoj.Srbijo nisi ni svesna koliko imas fasista i nacionalista.

16 8

Sale

Da li ga neko voli ili ne to je priča za sebe ali Milan Nedić nije bio fašista!

9 19

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo