Krivične prijave zbog fašizma na spomen-skupu Nediću

Krivične prijave zbog fašizma na spomen-skupu Nediću Izvor: Tanjug / Sava Radovanović

Osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je krivične i prekršajne prijave protiv Marka Gajinovića iz Beograda i više N.N. lica zbog izazivanje nacionalne, verske i rasne mržnje i netrpeljivosti, kao i kršenja Zakona o zabrani manifestacija neonacističkih ili fašističkih organizacija, saopštilo je tužilaštvo.

Kako je navedeno, 4. februara u Beogradu je, oko podneva, na uglu ulica Knjeginje Ljubice i Simine održan skup, koji su organizovale organizacije "Srbska akcija" i "Srpski carostavnik" za vreme koga su Marko Gajinović, kao i više N.N. lica vikom, pretnjama, uvredama, kao i gestikuliranjem i isticanjem nacističkih i fašističkih simbola izvršili krivično delo.

skup Nedić Izvor: Tanjug / Sava Radovanović

Kako je ukazano, oni su osumnjičeni da su prekršili i Zakon o zabrani manifestacija neonacističkih ili fašističkih organizacija i udruženja i zabrani upotrebe neonacističkih ili fašističkih simbola i obeležja.

Komentara 17

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dragan

Momcima su smestili, u navijackom prepucavanju su im namestili da "salutiraju", pogledajte snimak. Dzabe krivicne prijave, svaki malo pametniji advokat ce oboriti ove optuzbe.

9 14

ivan

Cekaj zar nije bilo reci da toga ima samo u Hrvatskoj.Srbijo nisi ni svesna koliko imas fasista i nacionalista.

16 8

Sale

Da li ga neko voli ili ne to je priča za sebe ali Milan Nedić nije bio fašista!

9 19

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo