Zatvori

Ministarstvo: Slogani protiv bele kuge nisu zadovoljavajući

Ministarstvo: Slogani protiv bele kuge nisu zadovoljavajući Izvor: Shutterstock/ilustracija

Ministarstvo kulture saopštilo je da smatra opravdanim kritike koje je javnost uputila na račun predloženih slogana u kampanji za podsticanje rađana, te da nijedan od predloga ne zadovoljava potrebu da jedna poruka identifikuje složenost problema projektnog zadatka.

Ministarstvo kulture i informisanja podseća da je na predlog Saveta za populacionu politiku uputilo Javni poziv za izradu slogana koji će biti korišćen u kampanji za promociju mera populacione politike sa ciljem podsticanja rađanja u Republici Srbiji.

Komisija je na osnovu pristiglih predloga odabrala one koje smatra najprihvatljivijim od ponuđenih, navodi Ministarstvo i podseća da je komisija većinom glasova donela odluku da ne dodeli pojedinačne nagrade s obzirom da nijedan od predloga ne zadovoljava potrebu da jedna poruka identifikuje složenost problema projektnog zadatka iz Javnog poziva, već da proglasi po dva dobitnika za sva tri mesta.

Ministarstvo kulture i informisanja smatra opravdanim deo kritike koje je javnost uputila tim rešenjima.

Izbor slogana za tu bitnu društvenu temu je veoma delikatna stvar i Ministarstvo kulture i informisanja ohrabruje i Savet za populacionu politiku i Komisiju da nastavi da radi na iznalaženju najkvalitetnijeg rešenja za tu važnu temu.

Đukić Dejanović: Slogani nisu zadovoljavajući, ovo je samo prva faza

Ministarka Slavica Đukić Dejanović, koja je bila u Komisiji za izbor, za N1 takođe potvrđuje da nijedan od 1.002 slogana nije bio zadovoljavajući ali zahvaljuje građanima koji su učestovali.    

Kako kaže, cilj slogana je da ta medijski tema bude što vidljivija i to je samo jedna od faza izbora najboljeg slogana. Ipak, ona nije odgovorila na pitanje šta su sledeće faze.  

Na pitanje zašto su onda finansijski nagrađeni autori šest slogana, Đukić Dejanović kaže da su ta sredstva već bila predviđena konkursom.  

Slogani su pokazali raznovrsnost mišljenja, navodi ona dodajući da je Ministarstvu bilo drago da se čuje mišljenje građana kao i da joj je drago što je kampanja dobila ovakvu pažnju.  

Komentarišući da li je slogan “Rađaj – ne odgađaj” koji ima naredbodavni ton trebalo da bude izabran, ministarka navodi da ona to ne vidi tako već da on može da podseti žene da je u Srbiji pomerena granica za rađanje prvog deteta i da ako žele troje dece “tridesete su krajnje godine za prvo”.  

Dodaje da ne deli mišljenje potpredsednice Vlade i predsednice Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorane Mihajlović koja je izjavila ranije da su članovi komisije koji su birali slogane promašili temu, i da su izabrani predlozi uvredljivi za žene

Komentara 59

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Poslednji komentari

Nezavisni sendvičar

Zašto ne dati novac za rođenja prvog deteta? Tada su izdaci najveći. Treba podržati prva tri deteta ili porođaja, a ko ima mogućnosti neka rađa i više. Ako je troje dece po porodici potrebno za obnavljanje stanovništva, onda to treba i podržati. Zašto država ne sufinansira kamatu na stambeni kredit srazmerno broju dece u porodici? Ima li subvencija za zapošljavanje ljudi sa decom? Džabe je i posao, ako je plata minimalac. A i ti preduzetnici treba da misle na svoje potomke. Ko će im zarađivati avione i kamione, ako sada nema dece? (Baš me zanima da l su se žacnuli)

1 1

веровали или не

Вукосављевић у првим борбеним редовима за наталитет. Жал за младос'.

1 0

po konkursu

Ako radjas, nema bede, sendvici ce sve da srede! Minitarstvo kulture i informianja RS

21 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo