Zdravstvo, pravosuđe, državna uprava ubuduće “na klik”

Zdravstvo, pravosuđe, državna uprava ubuduće “na klik” Izvor: Tanjug/ Sava Radovanović

Vlada Srbije donela je zaključak o usvajanju Akcionog plana za period 2018-2019 godine za sprovođenje Strategije razvoja informacionog društva.

Strategijom su definisane glavni prioriteti u cilju razvoja informacionog društva u oblastima državne uprave, zdravstva, pravosuđa, obrazovanja, nauke, kulture i trgovine.

Cilj strategije je da omogući građanima da kontakte sa sudovima, sistemima zdravstvene zaštite i drugim organima uprave, obavljaju elektronskim putem.

Strategija će olakšati i elektronsku trgovinu, povećati efikasnost poslovanja i doprineti smanjenju troškova poslovanja.

Vlada Srbije donela je danas rešenje o dodeli novčanih nagrada za sportske rezultate tekvondiskinjama Milici Mandić u iznosu od 15.000 evra za osvojenu srebrnu medalju i Nađi Savković u iznosu od 10.000 evra za osvojenu bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u tekvondu, kao i njihovom treneru Draganu Joviću, piše u saopštenju.

Vlada je donela i odluku o proglašenju starog centra Vranjeva za prostorno kulturno-istorijsku celinu, s obzirom na urbanističke, arhitektonsko-stilske i kulturno-istorijske vrednosti tog nekadašnjeg naselja koje je sada deo Novog Bečeja.

U saopštenju posle sednice Vlade navodi se da Vranjevo bilo centar kulturnog i duhovnog života Srba u Severnom Banatu u 18, 19. i početkom 20. veka, i retko očuvani stari centar seoskih naselja organizovan administrativnim merama i zakonima 18. veka u Vojvodini, sa autentičnim tipskim zgradama.

Komentara 6

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Toza

Smejurija!

0 0

severnjak

podrska za ovo

0 0

Ljuba

Učiniš "klik" kad ono "cvrc".

2 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo