Stefanović: Kapetan napao aktiviste SNS u ulazu zgrade

Stefanović: Kapetan napao aktiviste SNS u ulazu zgrade Izvor: Tanjug / Filip Krainčanić

Ministar unutrašnjih poslova Neboša Stefanović izjavio je da je uhapšeni kapetan Vojske Srbije V. M. prvi napao i udario aktiviste Srpske napredne stranke (SNS) na Zvezdari, kao i da se to desilo u ulazu zgrade, a ne na vratima njegovog stana.

"On je bio pripadnik specijalnih jedinica, država je platila njegovu obuku i trening, a napao je devojku, koja mu nije ništa uradila i dobila je udarac u glavu", rekao je Stefanović novinarima posle vežbe vatrogasno-spasilačkih ekipa beogradskog aerodroma.  

Stefanović, koji je i predsednik beogradskog odbora SNS, demantovao je da aktivisti te partije imaju biračke spiskove građana, objašnjavajući da se radi o spiskovima članova i simpatizera SNS i onih koji su rekli da će dati "siguran glas".

Na konstataciju novinara da se zvoni na vrata svih stanara, a ne samo članova i simpatizera, i da su na spisku sva imena, Stefanović je odgovorio da ne zna za to.

Izvor: N1

Kako je istakao, SNS je velika politička organizacija i u svakom ulazu imaju svog člana, pa aktivisti idu od jednog do drugog.

On nije mogao da odgovori na pitanje da li je sporni spisak koji se nalazio kod aktivista SNS, koji je uhapšeni kapetan pokušao da ga vidi, policija uzela kao dokaz, uz obrazloženje da treba pitati tužilaštvo da li je to zatražilo.

Kapetan u Vojsci Srbije V. M. saslušan je u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu zbog sukoba sa aktivistima Srpske napredne stranke, za krivično delo nasilničko ponašanje, potvrđeno je Insajderu u ovom tužilaštvu.

Njemu je, kako dodaju, nakon saslušanja, ukinuto zadržavanje. U daljem postupku planira se ispitivanje svedoka, nakon čega će biti doneta odluka da li će biti pokrenut postupak.

Vojni sindikat Srbije saopštio da je njihov član i kapetan V. M. priveden posle verbalnog sukoba s aktivistima vladajuće SNS, dok iz ove stranke tvrde da je vojni oficir fizički napao omladince te stranke dok su obavljali stranačke aktivnosti.

Komentara 381

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Marko

Ovaj ministar je " ORIGINAL FALSIFIKATA"!

44 1

mladen

I treba tri puta dnevno me zovu i vrbuju.Da li je moguce da ne mogu da upamte koga zovu.Toliko o inteligenciji SNS

38 1

Gde si Dikoviću?

Dikoviću šta ti rade sa oficirima ovi politički falsifikatori. Oglasi se, pa makar te oterali kao časnog generala sa čela vojske, ili ćeš ćutati i ostati kao politički poslušnik na toj časnoj dužnosti.

60 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo