Tači: Srbija ne mora da nas prizna, dovoljno je mesto u UN

Tači: Srbija ne mora da nas prizna, dovoljno je mesto u UN Izvor: Reuters/Hazir Reka

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da očekuje da Kosovo ove godine postigne "istorijski" sporazum sa Srbijom koji ne bi morao da znači priznanje nezavisnosti, ali koji bi Prištini omogućio mesto u Ujedinjenim nacijama.

"Dogovor Kosova i Srbije za koji verujem da će biti 2018. biće istorijski sveobuhvatan sporazum koji će rezultirati članstvom Kosova u UN", rekao je Tači u intervjuu za Rojters.

Tači je rekao da će sporazum sa Srbijom doneti punu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, mada neće zahtevati da se međusobno priznaju kao nezavisne države.

Predsednik Kosova je rekao da je osnivanje Specijalnog suda za zločine Olsobodilačke vojske Kosova "istorijska nepravda", ali da je Kosovo osnovalo taj sud kako bi zadržalo strateško partnerstvo sa SAD, Evropskom unijom i NATO.

"Nikada nismo prekršili kosovski zakon ili međunarodne zakone. Borili smo se protiv diktatora, protiv čoveka koji je počinio genocid", rekao je Tači misleći na bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića.

Izvor: Rojters

Tagovi: Kosovo , Hašim Tači

Komentara 50

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

W W

Da li ste se dogovorili da vam stolica bude pored Vučićeve, zbog produbljivanja koalicione saradnje.

13 106

2018

najbolje i najvise bi bilo podeliti kosovo,videcemo sta ce biti,ako ne bude toga,sledi priznanje kosova,to ce biti ove godine od strane vlasti naravno

3 99

dukiBG

Zuti botovi zapenili.Brane ovog ubicu i monstruma koji je licno svojim rukama ubio i zaklao na desetine srba a posredno odgovoran za smrt hiljada.Koliko moras biti poremecen da stanes na stranu onih koji su ubijali tvoj narod.Na zalost ovi poremeceni internet trolovi imaju pravo glasa na izborima.To bi moralo zakonom da se regulise.

116 5

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo