Netanjahu ne brine zbog moguće optužnice za korupciju

Netanjahu ne brine zbog moguće optužnice za korupciju Izvor: REUTERS/Ronen Zvulun

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je da je radio za Izrael čitav svoj život i najavio da će ostati na toj funkciji pošto je izraelska policija preporučila da se protiv njega podignu optužnice za dva slučaja korupcije.

"Te preporuke ne znači ništa u demokratskom društvu", rekao je Netanjahu u obraćanju naciji prenošenom preko televizije, dodavši da će nastaviti da "predvodi Izrael odgovorno i verno". 

On je dodao da je sve što je radio bilo za zemlju, a "ne za cigare od prijatelja i ne za bolje medijsko pokrivanje", aludirajući na dva slučaja za koje bi mogo biti optužen. 

Izraelski lider je ponovo porekao da je primao skupe poklone, uključujući skupe cigare i šampanjac od holivudskog mogula, producenta Arnona Milhana u zamenu za usluge, preneo je Asošiejted pres. 

On je, takođe, osumnjičen da se dogovorao s izdavačem tiražnog izarelskog lista Jediot ahronota da povoljnije izveštava o njemu u zamenu za smanjenje uticaja konkurentskog dnevnika.

Netanjahu je optužio policiju da vodi lov na veštice protiv njega. Sve vreme istrage izraelski premijer je govorio da nije ništa loše učinio, tvrdeći da "neće biti ničega jer nema ničega", navode izraelski mediji. 

Policija je navela da je nakon što je Netanjahu postao premijer, obim poklona značajno porastao i da zajedno njihova vrednost iznosi oko 280.000 dolara. Što se tiče producenta, u zamenu za poklone, Netanjahu je nastojao da se usvoji takozvani Zakon Milhan, kojim bi bio smanjen porez za Izraelce koji se vrate u Izrael posle izvesnog vremena provedenog u inostranstvu. 

Policija je navela da je premijer delovao protiv javnog interesa.


Komentara 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Zoran

Kakva je to država koja dozvoljava da više puta osuđivana osoba zbog korupcije bude predsednik države.?

0 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo