Martin Šulc se povukao sa mesta lidera socijaldemokrata

Martin Šulc se povukao sa mesta lidera socijaldemokrata Izvor: REUTERS/Fabrizio Bensch

Lider nemačke Socijaldemokratske partije (SPD) Martin Šulc povukao se sa te funkcije i rekao da je partijski odbor podržao Andreu Nales kao njegovu naslednicu.

Nalesovu tek treba formalno da nominuje izvršni odbor stranke, koji će se sastati. Nakon toga uslediće glasanje na vanrednom kongresu stranke 22. aprila. 

Ovo se dogodilo uoči glasanja 464.000 članova SPD-a, koji mogu da ulože veto na koalicioni sporazum koji je dogovoren prošle sedmice sa konzervativcima kancelarke Angele Merkel. SPD je podeljena oko koalicionog dogovora i rasporeda ministarskih pozicija.

Šulc je, prema prvobitnom dogovoru, trebalo da bude ministar spoljnih poslova, ali se kasnije povukao usled spora sa stranačkim kolegama.

Tagovi: Nemačka , spd , Martin Šulc

Komentara 5

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Stevan

Posle ovoga iznudjenog poteza koji je pokušaj da se ustupcima u svojoj partiji dobije kakva, takva saglasnost za ucešce u Vladi A.M. , sve je manje sansi da se Koalicija ostvari i Vlada, bez novih izbora formira. A ladja A.M. , verovatno ne moze izdrzati buru novih izbora.Znaci : Pocetak Kraja !!!

2 1

Pametno

Verovatno puca na junkerovo mesto!

4 1

Aleks

Nemačko plasiranje proizvoda u politici.

6 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo