Tramp čestitao desetogodišnjicu nezavisnosti Kosova

Tramp čestitao desetogodišnjicu nezavisnosti Kosova Izvor: Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Predsednik SAD Donald Tramp čestitao je predsedniku Kosova Hašimu Tačiju desetu godišnjicu proglašenja nezavisnosti Kosova.

U čestitici koju je kosovskom predsedniku danas predao amabasador SAD na Kosovu Greg Delavi, navodi se da je Kosovo tokom poslednjih deset godina ostvarilo velike korake u jačanju suvereniteta i multietničke demokratije.

"U međuvremenu treba uraditi još puno toga, čestitamo vam na vašem napretku. I dok vaša zemlja ulazi u drugu deceniju državnosti, SAD su posvećene tome da pomognu Kosovu da izgradi jake temelje zajedničkih, demokratskih principa regionalne saradnje i vladavine prava. Postupajući ovako, Kosovo će preduzeti momentalne korake prema integraciji u zapadnu zajednicu naroda", navodi se u čestitci američkog predsednika.

U Trampovoj čestitci se dodaje da SAD gledaju na Kosovo kao na važnog partnera.

"U ovom istorijskom trenutku želim sve najbolje građanima Kosova", navodi se u čestitci američkog predsednika.

Komentara 58

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Aleksandar Mihailović

Da li je moguće da neko kome smo do pre 7 dana klicali "Srbine" čestita godišnjicu onima koje je njegova država proglasila teroristima, a onda i najvećim prijateljima? Koji interesi su ih toliko spojili? Kakvu godišnjicu čestita balkanski zet? Zločina, terorizma, secesije, kriminala organizovanog na kvazi državnom nivou, pretvaranja na hiljade ljudi u rezervne delove. Da li su to merila vrednosti najveće izvoznice "demokratije" na svetu? Da li su to pokazatelji prijateljstva sa Srbijom? Da li su to vrednosti ka kojima sve ovomilenijumske vlasti Srbije puze i pokazuju i dokazuju da nemaju kičmu? Da li su to vrednosti koje se nude našoj deci, unucima i budućim generacijama? Da li za njih treba glasati, poniziti se, saviti do zemlje i zaboraviti na sopstvenu istoriju? Da li iz te piramide vrednosti proizilazi teror nad penzionerima? E, neće da može!!!

4 2

+SAVO

Па то је њихова творевина, ред је да се честита.

4 0

Pravda_1

Ma nije on to, to, su njegovi sekretari

1 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo