Sedmi kontigent srpskih vojnika ispraćen u misiju u CAR

Sedmi kontigent srpskih vojnika ispraćen u misiju u CAR Izvor: TANJUG/Ministarstvo odbrane/Damir Banda

Sedmi kontingent Vojske Srbije u misiju Ujedinjenih nacija u Centralnoafričkoj Republici (MINUSCA) svečano je ispraćen u kasarni "Banjica 2" u Beogradu.

U Centralnoafričku Republiku odlazi 70 pripadnika Vojske Srbije, koji će narednih šest meseci, u sastavu lake poljske bolnice, biti angažovani na medicinskom zbrinjavanju snaga u operaciji MINUSCA, saopštilo je Ministarstvo.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je rekao da Vojska Srbije trenutno učestvuje u 10 mirovnih misija, od kojih šest pod okriljem UN, a četiri EU misije.

"Vojska Srbije kao i Vlada Srbije će nastaviti sa politikom učešća u mirovnim misijama i to onim koje su veoma zahtevne i veoma složene i u kojima mnogo razvijenije i bogatije vojske i države vrlo retko odlaze", rekao je Vulin

On je rekao da pripadnici Vojske Srbije zadatke u mirovnim misijama ispunjavaju s najvećim profesionalizmom, jer razumeju šta znači patnja jednog naroda i kako se s njom nositi.

Upitan da odgovori kada će Srbija biti u mogućnosti da samostalno pošalje kontingent u neku od misija, Vulin je rekao da je Vojska Srbije sposobna za to, ali da je to pitanje političke odluke, kao i poziva da li bi to neko želi.

Komentara 13

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Pravda_1

Šta će oni tamo?

0 0

Alo

Pronadji uljeza na slici!

5 1

Eto

Ko nema svoju vojsku,služiće tuđu,vazda bilo i biće!

3 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo