Dobar trenutak za srpske kompanije na ruskom tržištu

Dobar trenutak za srpske kompanije na ruskom tržištu Izvor: Tanjug/Kabinet predsednice Vlade Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u razgovoru s ruskim ministrom ekonomskog razvoja Maksimom Oreškinom da je Rusija pouzdan partner i tradicionalni prijatelj, a ujedno i jedan od najznačajnih ekonomskih partnera Srbije.

Oreškin je rekao da je ruski kapital u značajnoj meri učestvovao u ulaganjima u srpskim kompanijama i ocenio da je ovo veoma povoljan trenutak za učešće srpskih kompanija i robe na ruskom tržištu, naročito u oblasti razvoja infrastrukture.

Sagovornici su ocenili da postoji značajan potencijal za srpsko-rusku saradnju u oblasti visokih tehnologija i inovacija, kao i saradnja između naučno-obrazovnih ustanova, saopštila je Vlada Srbije.

Govoreći o bilateralnim odnosima, Brnabić je ocenila da se oni zasnivaju na međusobnom uvažavanju i poverenju, kao i kontinuiranoj podršci dve zemlje u mnogim oblastima.

Premijerka je rekla da se u februaru obeležava i 180 godina diplomatskih odnosa, kada je predviđena poseta ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova Srbiji.

Brnabić je kazala da bi, imajući u vidu da dve zemlje imaju potpisan sporazum o slobodnoj trgovini, za Srbiju bila od izuzetnog značaja podrška Rusije za dalju liberalizaciju uvoza pojedinih srpskih proizvoda.

U saopštenju se dodaje da je ambasador Rusije Aleksandar Čepurin na sastanku uručio premijerki Brnabić čestitku predsednika Vlade Rusije Dmitrija Medvedeva povodom predstojećeg Dana državnosti Srbije.

Tagovi: Ana Brnabić , Rusija

Komentara 11

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Ljiljana

A kruske? L.O.L.

2 0

Prcko

A vraćene kruške od jutros

23 0

UhUZ

kud pominješ to pred izbore

5 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo