Opozicija: Poseta Zagrebu - predizborni marketing

A u Srbiji, na Vučićevu posetu Hrvatskoj gleda se bez velikih očekivanja. Analitičari veruju da su konkretni rezultati posete minimalni, dok opozicija sumnja u predsednikove namere. Uvereni su da se radi samo o marketingu.

Izvor: N1

Da li će posle fotografisanja i rukovanja na Pantovčaku, odnosi Srbije i Hrvatske biti boji? Srpska opozicija nije optimistična.

"Niti su mu namere iskrene, a sve i da jesu nema onaj koji je rat vodio mogućnost da pravi pomirenje", kaže Aleksandra Jerkov iz DS.

Ne veruje opozicija ni da će fotografisanje i razgovori u Vrginmostu, učiniti boljim položaj boljim položaj Srba u Hrvatskoj. 

"On je 2012. godine bio u Benkovcu, tamo je obećavao motokultivatore, 300 čuda, međutim ništa, ali apsolutno ni jednu jedinu stvar nije ispunio", kaže Sanda Rašković Ivić iz Narodne stranke.

"Ako ideš da li si šta izdejstvovao za interese Srba koji žive u Hrvatskoj? Ako nisi, što si išao?", pita se Boško Obradović iz Dveri.

Da bi se dodvorio delu svojih birača, i posmatračima iz Brisela, veruje opozicija da su im prave namere predsednika jasne.

"Igra ulogu koju je sam sebi namenio, to je uloga velikog pomiritelja u regionu", smatra Aleksandra Jerkov.

"Mislim da je ovo predizborni marketing i da će to tako i ostati", kaže Sanda Rašković ivić.

Lider Dveri misli da takav marketing skupo košta. I to zbog fotografija sastanka sa kardinalom Bozanićem, koje objavljuju hrvatski mediji i na kojima se vidi da na zidu iznad zagrebačkog nadbiksupa visi portret Alojzja Stepinca.

"Ako Vas neko primi u radnom kabinetu Alojzja Stepinca, on Vam šalje jasnu poruku poniženja i uvrede. I ako vi na to pristajete znači da ste spremni da zarad nekih praznih priča o EU žrtvujete interse srpskog naroda u Hrvatskoj i interese srpskog naroda uopšte", kaže Obradović.

Efekti zagrebačkih razgovora na interese naroda biće minmalni, ocenjuju analitičari. I vide tri moguća konktretna rezultata.

"To je da iz te hrpe dokumenata koju je doneo Vučić, da će se zaista utvrditi sudbina nekolicine ljudi", kaže Boško Jakšić, spoljnopolitički komentator.

"Od konkretnih razultata ovog susreta ja sam zapamtio dva - da će nekoliko domaćinstava srpskih, povratničkih dobiti struju. To je jedan segment, drugi je da ćemo mi ići na arbitražu sa Hrvatskom, a kako je Srbija prolazila u dosadašniim arbitražama neću ni da Vas podsećam", kaže Cvijetin Milivojević, politički analitičar.

Podsećaju analitičari da je, bez obzira na minimalne efekte, svaki razgovor korak u dobrom pravcu.

Komentara 10

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Zaklina

Samo da ne preterate i Av dobije 109%

3 96

Vera

Sta je drugo nego predizborni marketing. A koliko vidim botovi se javljaju. Bice nagrada, ne brinite (sokic i sendvicic). Ja mislim da su se AV i Kolinda nasli. Tesko nama dok je ovaj "mirotvorac" na vlasti.

9 99

cica

Ne simpaticna zeno,bravo.cestitam na otkricu! Pa neoradikali ,se ponasaju totalno isto,kao kada su se zvali radikali.Prosto, primitivno,drsko i stalno su u kampanji.

7 99

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo