LDP za oporezivanje tabloida i rijalitija

LDP za oporezivanje tabloida i rijalitija Izvor: Promo

Kandidat Liberalno-demokratske partije (LDP) na beogradskim izborima i filmski reditelj Nikola Ljuca zatražio je da se ozbiljno preispita gradska politika u odnosu na sveprisutnu tabloidizaciju, rijaliti i kič-kulturu.

"Lista LDP-a zalaže se za uvođenje specifičnih nameta na ovakve programe koji bi omogućili veća ulaganja u obrazovnu i kulturnu politiku grada. Mi nismo ni za kakvu cenzuru, mi smo za promenu regulative koja bi odredila vreme kada takav program može da se prikazuje i za oporezivanje ovakog sadržaja, pre svega kada je reč o emitovanju na kanalima sa nacionalnom frekvencijom", naveo je Ljuca.

Kako je naveo, prihodi od tog poreza mogli bi da se koriste za pomoć u kulturi.

"Tabloidi i rijalitiji postoje svuda u svetu, ali svuda postoje i regulative kada je reč o dostupnosti tog sadržaja, a pogotovo kada govorimo o televizijama sa nacionalnom frekvencijom", rekao je Ljuca.

On je podsetio da u Velikoj Britaniji zabavni program, a najviše lutrija, finansira kompletan Britanski filmski institut i njihovu filmsku arhivu i produkciju.

"Po današnjem zakonu, Filmski centar Srbije dobija jedan deo novca od Radio-televizije Srbije, ali to je još uvek samo slovo na papiru – to mora da se promeni i na tome treba insistirati", zaključio je Ljuca.

Izvor: LDP

Komentara 13

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Kosava

Bar 300%

11 0

Major

Nigde veze sa izborima u BG...

16 12

Laufer

Tim rešenjem je utvrđeno da obaveza da se rijaliti programi označavaju sa oznakom "18" i da mogu da se emituju isključivo od 23 do šest sati ne predstavlja cenzuru i da je proporcionalna legitimnom cilju. Crnogorci rešili,mi samo da prepišemo....

27 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo