Novi dan o Svetskom danu dece obolele od raka

Novi dan o Svetskom danu dece obolele od raka Izvor: N1

U Srbiji svakog dana jedno dete oboli od raka. Zato je važno da se podigne svest javnosti da je unapređenje kvaliteta lečenja i života dece obolele od raka zajednička misija čitavog društva.

Povodom Svetskog dana dece obolele od raka, koji se obeležava 15. februara, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) organizuje humanitarne skupove na trgovima, u glavnim ulicama i šetalištima u više od 40 gradova širom Srbije. I ove godine, u podne će, uz prigodan program, u nebo nad Srbijom biti puštene hiljade balona u znak podrške svim mališanima koji se leče, i u znak sećanja na one koji više nisu sa nama. Tim povodom gosti Novog dana biće Ljubiša Stanić, otac deteta koje je bolovalo od raka i Tamara Klarić, predstavnica NURDOR-a.

Štampu će u Novom danu listati Biljana Stepanović, glavna urednica Nove ekonomije. 

Predstavićemo i konkurs Youth Heroes za mlade heroje Srbije iz ukupno četiri oblasti: obrazovanja i nauke, preduzetništva i kreativnih industrija, društvenog aktivizma i kulture i umetnosti. Više o tome reći će Milica Đilas.

Komentara 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Pribelja

Zašto ne objavite da je čovek uhapšen na pravdi boga zato što se odupro naprednjacima.jel i kod vas krenula cenzura kao što se priča

0 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo