Vukosavljević: Lokalne samouprave da odvajaju više za medije

Vukosavljević: Lokalne samouprave da odvajaju više za medije Izvor: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević izjavio je da je povlačenje države iz vlasništva u medijima dovelo do nekih "dobrih, ali i rđavih posledica", i da će Vlada "pokušati da podstakne" lokalne vlasti da povećaju budžet za medijske konkurse.

"Trudićemo se da kroz medijsku strategiju podstaknemo lokalne samouprave da dodatno izdvajaju iz budžeta za medije, ako je to ikako moguće, do jedan odsto", rekao je Vukosavljević u Pirotu, gde je posetio 19. Salon knjige i grafike i gradske ustanove kulture.

Na pitanje o manjku zaposlenih u ustanovama kulture u Pirotu, ministar je rekao da država mora da stvara uslove da se kultura razvija u sredinama koje ulažu u nju.

"Raduje podatak da lokalna samouprava Pirota za kulturu izdvaja devet odsto iz gradskog budžeta. To Pirot svrstava u sam vrh gradova i opština u Srbiji po izdvajanjima za kulturu", rekao je Vukosavljević i podsetio da je taj grad u protekle dve godine putem projekata od njegovog ministarstva dobio 17 miliona dinara.

Gradonačelnik Vladan Vasić je izrazio zadovoljstvo zbog posete ministra Vukosavljevića i sastanka koji je održan u Gradskoj upravi.

"Na sastanku smo ga upoznali sa ustanovama kulture i njihovim problemima. Oko devet odsto iz budžeta izdvajamo za ustanove kulture i više od 1,5 posto za medije...dosta novca je uloženo u rekonstrukciju nekih objekata, ali je potrebna rekonstrukcija Doma Vojske, proširenje Arhiva, Galerije, Muzeja…", rekao je Vasić.

Dodao je da je Pirotu potrebno više osoblja u ustanovama kulture jer je, na primer, sedmoro otišlo iz Pozorišta i "veoma teško je raditi u takvim uslovima".

"I pored toga, ustanove kulture dobro rade i imaju raznovrsne programe. Saradnja s ministarstvom i njihova podrška nam je itekako potrebna", rekao je Vasić.

Komentara 9

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Priznanje samom sebi

Ministar ne radi svoj posao, bavi se perifernim stvarima, reklamnim sloganima,otvaranjem kulturnih manifestacija, i otkrivanjem spomenika. To je ispod nivoa i direktora osnovnih skola. Treba da ode. Sto pre. Nema vise ni izgovora ni vremena.

2 0

nece se samo popraviti

Ministre uzmi bolje savetnike i smeni drzavnog sekretara. Nemoj stalno da bezis od problema.

7 0

grejs period

Vukosavljevicu, od pocetka vam ne ide ministrovanje. Ne znate svoj posao i ne shvatate koliko ne znate. Saberite se i predjite na drugo radno mesto. Krajnje je vreme.

1 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo