Tužilaštvo dostavilo izveštaj koji je tražila Priština

Tužilaštvo dostavilo izveštaj koji je tražila Priština Izvor: N1
(arhiva)

Kako je potvrđeno za N1 Tužilaštvo za organizovani kriminal dostavilo je Ministarstvu pravde Srbije izveštaj koji je Priština tražila po sporazumu o Uzajamnoj pravnoj pomoći, dok će sutra, po istom zahtevu, biti dostavljena dodatna dokumenta.

Radi se o podacima i obaveštenjima, koji bi trebalo da budu prosleđeni Kancelariji Specijalnog predstavnika EU u Prištini, a koji će ih dostaviti tamošnjem tužilaštvu.

Od momenta saznanja za događaj, kako dodaju, postupajući po zahtevima za prikupljanje potrebnih obaveštenja Tužilaštva, Ministarstvo unutrašnjih poslova i drugi nadležni organi intenzivno rade na prikupljanju podataka i obaveštenja i preduzimaju mere i radnje u cilju otkrivanja učinilaca i okolnosti pod kojima je krivično delo izvršeno.

Navode i da Tužilaštvo i drugi nadležni organi nastavljaju da prikupljaju sve podatke i moguće dokaze koji bi doveli do otkrivanja učinilaca.

"Svi novi podaci do kojih MUP i drugi organi budu došli, u kontinuitetu će biti dostavljani Kancelariji Specijalnog predstavnika EU u Prištini", navodi Tužilaštvo u odgovoru Insajderu.

Oni istovremeno dodaju i da očekuju da im, pored dokaza koje su do sada primili, budu dostavljeni i drugi dokazi koji su, inače, već pribavljeni tokom istrage koju vodi tužilaštvo u Kosovskoj Mitrovici.

Kosovski ministar pravde Abeljard Tahiri izjavio je ranije da je Ministarstvo pravde na Kosovu uputilo četiri pismena zahteva Vladi Srbije u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića, ali da još nijedan odgovor nije stigao.

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Ma da..

Dostavili su verovatno jednu veliku šarenu lazu tek da nešto kazu.

18 1

Bob Logičar

Kad pre?

19 2

Bisenija

Zakasnili ste! Eno ga Albanac pre vas izneo u javnost da necete saradnju.

50 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo