Oružarima uplaćen deo bonusa, odustali od štrajka

Oružarima uplaćen deo bonusa, odustali od štrajka Izvor: N1
(arhiva)

U kragujevačkoj fabrici "Zastava oružje" nije održan najavljeni jednočasovni štrajk upozorenja, pošto je rukovodstvo uplatilo bonus od 10.000 dinara zaposlenima, čime je ispunjen zahtev Štrajkačkog odbora sindikata o isplati prve rate.

U saopštenju fabričkog sindikata se navodi da je juče na radnike vršen pritisak i uslovljavanje da se pisano izjašnjavaju da li su za prekid štrajka uz "ogromnu količinu laži" o predstavnicima Samostalnog sindikata u fabrici.

Sindikat je istakao da je "opšta ocena" svih zaposlenih da predsednik Nadzornog odbora i generalni direktor fabrike posle jučerašnjih događanja treba da podnesu ostavke.

U petak je na tekuće račune zaposlenih "legla" uplata od po 10.000 dinara, ali je ubrzo povučena, zbog čega je Štrajkački odbor odlučio da se održi jednočasovni štrajk ukoliko do danas do 10 časova radnicima ne bude uplaćen novac.

Sindikat je tada optužio rukovodstvo fabrike da se uplata uslovljava potpisivanjem sporazuma da više neće biti štrajkova povodom bilo kog zahteva radnika.

Direktor fabrike Milojko Brzaković juče je novinarima rekao da će iznos od 10.000 dinara istog dana biti uplaćen zaposlenima, kao i da će drugi i poslednji deo bonusa od 5.000 dinara biti isplaćen u julu ove godine.

On je sve optužbe sindikata odbacio i ocenio da vođe Samostalnog sindikata iznose laži o stanju u fabrici i njenom poslovanju, kao i o navodnom uslovljavanju uplate bonusa.

Na prethodnim protestima zaposlenih u "Zastava oružju" sindikat je tražio uplatu bonusa u ukupnom iznosu od 25.000 dinara.

Komentara 8

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

веља1

"Колеге, нисам очекивао тако низак ниво аспирације" ТЛН 1989.

3 0

Mile

Nas radnik ima sve razloge da se pobuni ali se na kraju daju prodati za par crvenih i kilo obecanja za sve ostalo

26 2

Steka666

Naravno da su radnici protiv privatizacije kad ceo život dobijaju milostinju od države za koju narod plaća iz svoga džepa. E moja bedo! Nekada si i ti imala veću cenu!!!

24 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo