Pronađena ženka vučjaka 300 kilometara od kuće

Pronađena ženka vučjaka 300 kilometara od kuće Izvor: Pixabay

Ženka nemačkog ovčara koja je pre šest meseci nestala iz svog doma u Nemačkoj, nađena je 300 kilometara dalje u Švajcarskoj.

Bolničari iz sanitetskog vozila su prošle nedelje nedaleko od Ciriha našli ženku vučjaka u lošem stanju, saopštili su švajcarski zvaničnici.

Pas je bio ozbiljno povređen i s promrzlinama, te je sanitet odvezao psa do bolnice za životinje, gde su mu sanirani višestruki prelomi i unutrašnje krvarenje.

Očitavanjem čipa je utvrđeno da je to osmogodišnja "Rapunzel" (Zlatokosa) koja je sredinom avgusta 2017. nestala iz svog doma u blizini Frankfurta.

Zvaničnici iz Ciriha su saopštili da "postoji velika šansa da hrabra Zlatokosa preživi i bude vraćena vlasnicima".

nemački ovčar Izvor: Tanjug/Schutz& Rettung Zurich via AP

Komentara 16

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dina

O Boze, kakva su to divna bica. Siromasak, izgubio se pa isao napred i napred, i tako vise nije znao kud ce. Ali eto, kada je pas cipovan uvek moze da mu se nadje vlasnik. Nadam se da ce se oporaviti. Koliko je samo gladan bio i smrzavao se.

28 0

Pola bureka

Pas je ukraden,pa je od novog gazde pobegao.Moj mesanac zenka posle mesec dana sacekala me je kad sam posao kuci sa autom.Berovatno je cula zvuk kola kad sam dolazio na posao,pritajila se i cekala.Kad sam krenuo kolima posle 50 metara pas izlazi ina put pred kola.U prvi mah nisam je poznao ipak sam prikocio da ga ne pogazim.Kad sam video da je to moja kerusa otvorio sam joj vrata od kola,i tada je prvi put usla u kola.Do kuce oko 3 km lezala je mirno.

6 0

Cvrcak

Lepa kuca, od srca joj zelim opravak, kakvi su to ljudi koji povrede i ostave zivo bice da pati, svaka cast onom ko je kucu zbrinuo.

30 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo