Sporazum o saradnji SNS i udruženja osoba sa invaliditetom

Sporazum o saradnji SNS i udruženja osoba sa invaliditetom Izvor: Tanjug / Dragan Kujundžić

Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović potpisao je sporazum o saradnji sa predstavnicima sedam udruženja osoba sa invaliditetom Beograda.

"Mi nastavljamo saradnju i nadam se da ćemo u saradnji postaviti realne osnove za uklanjanje barijera u društvu", rekao je Stefanović. 

On je rekao da je bitka za bolji položaj osoba sa invaliditetom "bitka u koju su uključeni svi" i da misli da ima još prostora za poboljšanje njihovog položaja.  

Stefanović je rekao da je kroz konkurse Grada Beograda 38 udruženja podržano sa 56 miliona dinara, da je posle obuke u Centru za socijalno preduzetništvo zaposlilo 40 osoba sa invaliditetom, a da je 2016. godine u Beogradu uvedena usluga personalnog asistenta, koju sada koriste 53 osobe i dodao da to nije dovoljno i da je potrebno "ojačati" tu uslugu.  

Koordinator udruženja osoba sa invaliditetom Beograda Dušan Trojanović rekao je da potpisivanje Protokola znači "posvećenost SNS rešavanju problema osoba sa invaliditetom", kojih u Beogradu ima više od 25.000.

On je rekao da je SNS u gradskom parlamentu najodgovornija za socijalnu politiku i ocenio da dobro radi taj posao i dodao da je gradonačelnik Siniša Mali "otvorio vrata" za saradnju sa udruženjima.  

Trojanović je dodao da je Sekretarijat za socijalnu zaštitu grada Beograda napravio zaokret prema udruženjima i uveo sistem finansiranja programa za celu godinu, kao i da se taj iznos iz godine u godinu povećava, da je napravljeno više od 300 rampi i zaposleno oko 50 osoba sa invaliditetom.  

On je poželeo uspeh SNS na gradskim izborima.

Izvor: Tanjug

Komentara 11

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Vanai

Pitam se pitam,da li bar jedna osoba koja stavlja minuse na komentarena,oseti bar malo gorcine u svojoj dusi? Samo jako losi ljudi to mogu!! Radi se u osobama kojima je na zalost u ovoj zemlji oduzeto pravo na slobodu kretanja i zivljenja i to samo zarad licnih interesa,krajnje sebicno i bahato! Minusari obraza i SAMOPOSTOVANJA nemate ni malo! O postovanju drugih da i ne govorim! STIDITE SE!

3 1

Jedna baka

Ovo je zaista da se čoveku bljuje.Kad bi se u Beogradu ostvarilo 40proc.od obećanja svih stranaka,bio bi kao Pariz.Ma ko da pobedi,na pamet mu ne pada da ispuni obećano.Verovatno zato i opada izlaznost.To je tihi bojkot razočaranog građanstva...ko to prvi shvati i ispravi,taj će mnogo učiniti na laganom vraćanju poverenja.

27 136

Biljana

Koliko invalida ima pristup glasackom mestu?

38 142

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo