Plenković: Dogovor o radnoj grupi za pitanje ratne odštete

Plenković: Dogovor o radnoj grupi za pitanje ratne odštete Izvor: Andrej Plenković Twitter

Predsednik hrvatske vlade Andrej Plenković rekao je da se sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dogovorio da će se kroz koordinatore za otvorena pitanja oformiti posebna radna grupa koja će se baviti temom ratne odštete.

Komentarišući svoj jučerašnji sastanak s Vučićem, kazao je da je u razvoju odnosa sa susedima potrebno u celosti rešiti sva pitanja koja su na dnevnom redu i zato juče s Vučićem nije samo razgovarao o novoj evropskoj strategiji proširenja, situaciji u regionu i ekonomskoj saradnji, nego i onome što je ostalo.

"A ostalo je pitanje nestalih, ostalo je pitanje granica, ratnih šteta, zaštite manjina, sukcesije i pitanje kulturnih dobara. Sve teme moramo rešavati u razdoblju koje je ispred nas", rekao je.

Kazao je da je s Vučićem dogovorio da će se kroz koordinatore za otvorena pitanja oformiti posebna radna grupa koja će se baviti temom ratne odštete.

Govoreći o rešavanju pitanja granice na Dunavu, premijer je rekao da "zbog slovenačke manipulacije" hrvatsko iskustvo s arbitražama nije sjajno.

"Međutim, to ne znači da neka druga arbitraža ne bi bila vođena po sasvim drugim i kvalitetnim pravilima i načelima međunarodnog prava. Ali prvo će biti bilateralni razgovori, a kasnije ćemo videti pred kakav međunarodni forum bismo eventualno izašli i s kakvim dogovorom", zaključio je.

Komentara 32

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

boki

Kada citam ovako jednostrane komentare nasih komsija nemogu a da ne budem ljut ne na njih nego na nas same zasto se upustamo raspravljati sa njima kada vesto ispravljaju istoriju. Nas najveci istorijski poraz a njihova pobeda je ujedinjenje i trebali bi nasem zajednickom kralju Aleksandru K.u znak zahvalnosti podici spomenik tik pored spomenika bana Jelacica u Zagrebu za svoju drzavnost .

3 2

Milutin

Bože, gledam sad. Ovi botovi ni ne čitaju šta piše. Samo lupaju negativne. Koliko smo nisko pali a za to nam bogami niko drugi nije kriv do nas samih.

2 0

S. Gazivoda

Drago mi je zbog radne grupe, ali mi je još draže što će i Beograd moći da dostavi Zagrebu sve ono što je Zagreb dužan da nam nadoknadi u vezi ratova 90tih. O drugom svetskom ratu ne bih da pričam jer ulaskom u zajednicu smo im nekako oprostili nedela. Ali sada bismo trebali ispostaviti račun (baš kao i oni nama), jer mislim da hrvati ili ne znaju ili ne žele da znaju koliko su dužni Srbiji u proteklom ratu.

71 7

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo