Joksimović: Unaprediti saradnju sa Hrvatskom oko EU fondova

Joksimović: Unaprediti saradnju sa Hrvatskom oko EU fondova Izvor: Tanjug/Dimitrije Gol

Ministarka za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović ocenila je da je važno da Srbija i Hrvatska unaprede saradnju u oblasti korišćenja fondova Evropske unije (EU), saopštila je Vlada Srbije.

Ona je sa kolegama iz Hrvatske razgovarala o jačanju saradnje na programu prekogranične saradnje Hrvatske i Srbije, kao i Interreg programa transnacionalne saradnje u Dunavskom i Jadransko-jonskom regionu koji se finansiraju iz IPA sredstava EU.

Kako se navodi, na sastanku je dogovoren nastavak saradnje na zajedničkim projektima prekogranične saradnje kroz održivi razvoj pograničnih opština, povećanje mogućnosti zapošljavanja, promociju biodiverziteta, očuvanje kulturnog nasledja, kao i kroz proširivanje i unapredjenje održivog turizma na korist oba naroda i gradjana pograničnih područja.

"Srbija može da očekuje znatan porast sredstava iz fondova EU, koja će nam biti na raspolaganju po pristupanju, te je namera da se saradnja i razmena dobrih iskustava ojača i u narednom periodu", navodi se u saopštenju.

Joksimović boravi u Hrvatskoj kao član delegacije Srbije koju predvodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Komentara 6

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Blagoje

Хумореска!

2 0

Clanice EU i ostali

Kakvu "saradnju" mogu da imaju clanice EU sa neclanicama? Clanice daju donacije, a neclanice primaju. Jednostavna. Kao kad bismo kupili mercedese za ministre i rekli da imamo "saradnju" sa kompanijom Mercedes. Da, oni prodaju, a i mi kupujemo. Tako "saradjujemo" i sa BMW, Audi, Microsoft, Siemens, Bosch....

3 1

Vagar

Ok gospodjo,samo uzimajte lovu od EU.Samo molim te ne dozvoli toj gdji sa tvoje leve strane da nesto obecava,neki koridor,prugu i sl.Ona laze vise od šefa,pa od tog sto obeca nikad nista.

3 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo