Ministri saglasni: Novac EU za obnovu pruge Beograd-Zagreb

Ministri saglasni: Novac EU za obnovu pruge Beograd-Zagreb Izvor: Tanjug/Dimitrije Goll

Rekonstrukciju železničke pruge Beograd-Zagreb danas su u Zagrebu razmotrili ministri infrastrukture Srbije i Hrvatske, Zorana Mihajlović i Oleg Butković.

Kako je saopštilo Ministarstvo građevinarstva Srbije, Mihajlović koja tokom zvanične posete prati predsednika Srbije Aleksnadra Vučića, i Butković su se dogovorili da se u narednih desetak dana ponovo sastanu i potpišu protokol o saradnji na tom projektu, o čijem okviru su se saglasili. 

Mihajlović i Butković su saglasni da Srbija i Hrvatska zajednički zatraže novac Evropske unije za rekonstrukciju železničke pruge Zagreb-Beograd. 

Pruga od Beograda do Zagreba od 412 kilometra je deo "Evropskog koridora 10". U Srbiji se planira rekonstrukcija oba koloseka od Golubinaca do Šida, odnosno do granice sa Hrvatskom, i modernizacija deonice Ruma-Šid. Vrednost tih radova je 250 milona evra.Tagovi: Srbija , Hrvatska , Pruga

Komentara 23

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Masinovodja

A ja vozim max.10 km na cas na pruzi Nis-Dimitrovgrad.

6 0

sve plavusa do plavuse...!

Vucicev kokosinjac se raskokodakao!

21 0

hohstapler

Ode u Tiranu, gradi auto-put, ode u Sarajevo, gradi auto-put, ode u Zagreb, gradi prugu...! Najveci graditelj ikad na ovim prostorima, a tek sto mu je jezik brz, mnogo brzi od pameti!!!

13 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo