Pad ruskog aviona - ispituju se sve pretpostavke

Pad ruskog aviona - ispituju se sve pretpostavke Izvor: REUTERS/Stringer

Ruski istražitelji pokušavaju da utvrde uzrok udesa aviona blizu Moskve, u kome je poginulo svih 65 putnika i šest članova posade i ispituju sve pretpostavke - od klimatskih uslova, ljudskog faktora ili tehničkog problema, ali se ne pominje mogućnost terorizma.

"Tražim odobrenje za prisilno sletanje", bile su posljednje reči pilota, izgovorene samo nekoliko trenutaka pre nego što je avion počeo da pada, brzinom od 1.000 metara u minutu. Ruski istražitelji ubrzano rade na tome da utvrde uzrok pada putničkog aviona nedaleko od Moskve u kojem je stradala 71 osoba.

"Ukupno oko 1.000 ljudi učestvuje u akciji pretrage i spasavanja, ali će pretraživanje trajati još najmanje nedelju dana", rekao je ruski ministar transporta Maksim Sokolov.

BBC podseća da je kompaniji Saratov erlajns 2015. godine zabranjeno da leti na međunarodnim letovima, kada su inspektori u pilotskoj kabini zatekli neovlašćenu osobu, da bi posle žalbe naredne godine ponovo počela da leti u inostranstvo.

Najveća tuga je u gradu Orsk, regionalnom centru na granici sa Kazahstanom, koji je bio odrednica leta.

"Sve do sinoć smo se nadali da je bar neko preživeo. Zvali smo aerodrom, a onda su objavili listu žrtvava i na njemu je druga od pozadi bila moja mama".

Većina putnika bili su đaci i studenti.

"Ilja je bio prvak na školskom takmičenju i otišao je u Moskvu da se raspita za uslove upisa na Univerzitet i da učestvuje na saveznom takmičenju. Bio je na letu ka kući". 

Sneg, hladnoća i vetar otežavaju prikupljanje delova letilice i i tela nastradalih. Zvaničnici su saopštili da su pronađene i pročitane obe crne kutije. Jedino se sa sigurnošću odbacuje terorizam kao uzrok nesreće.

Izvor: N1

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Kosta

Tek ce se desavati nesrece.Bruka kakvi su avioni u lokalnom sobracaju u Rusiji.Cudo kako se uopste dizu u vazduh.

7 2

crni domino

Crna kutija je odgovor. Putin stavlja potpis na taj odgovor...

3 6

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo