Ruski uzbunjivač: Plašim se za svoj život

Ruski uzbunjivač: Plašim se za svoj život Izvor: Matthias Hangst/Getty Images

Čovek koji je optužio Rusiju za sistemski doping Grigori Rodčenkov kaže da mu je život u opasnosti jer Kremlj želi da on ućuti i da prestane da iznosi optužbe. On je čak zbog toga morao da promeni lični opis.

U petak je u Pjongčangu olimpijkskim stadionom prodefilovalo 168 sportista iz Rusije, ali pod zastavom na kojoj su bili samo olimpijski krugovi, a ne belo plavo crvena trobojka. Čovek koji je glavni "krivac" za to je bivši zvaničnik anti-doping angencije Rusije Grigori Rodčenkov. On je sada u Americi, a u prvom televizijskom intervjuu kaže da strahuje za svoj život. 

 "Postoje informacije da mi je život u opasnosti i preduzeli smo neke određene mere", kaže ruski uzbunjivač za koga je ruski predsednik Vladimir Putin rekao da sve optužbe iznosi u dogovoru sa američkim službama. 

"Nisam lažov. U Rusiji nisam govorio istinu, ali od kako sam došao u Sjedinjene Američke Države govorim istinu", kaže Rodčenkov koji je zbog svoje bezbednosti ofarbao kosu, a takođe je i na američku televiziju kojoj je davao intervju došao u panciru. 

Grigori Rodčenkov je bio direktor ruske anti-doping agencije u Moskvi i kaže da je cilj ruske države bio da se po bilo koju cenu osvajaju medalje na Olimpijskim igrama i Svetskim prevenstvima. Kaže da je u sve bila uključena i ruska obaveštajna služba. On je objasnio da su čak ruski obaveštajci prerušeni u vodoinstalatere dolazili da menjaju bočice sa urinom i to tako što su ih u obezbeđenu prostoriju gde je bila laboratorija ubacivali kroz rupe u zidu.  

Komentara 17

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Stevan

Ko jedanput slaze, vise mu se ne veruje !!!

7 2

malisa

Pa ovaj li je jos ziv.

16 3

Srdjan

Ko da mu veruje, jednom lazov uvek lazov. Ranije lagao a sada govori istinu, ili obrnuto?

14 9

* Sva polja su obavezna