Slučaj Ivanović: Traži se pritvor za uhapšene policajce

Tužilaštvo u Mitrovici najavilo je da će sudu podneti zahtev za pritvor za dva policajca koji su uhapšeni zbog sumnje da su zloupotrebili dokaze u slučaju Olivera Ivanovića. Iako se ni u saopštenju Policije Kosova ni Policijskog inspektorata ne daje identitet pritvorenih, portal gazetaexpress.com piše da se radi o policajcima srpske nacionalnosti.

Izvor: N1

Posle tri nedelje od ubistva Olivera Ivanovića, uhapšena su dvojica kosovskih policajca. Sumnja se da mesto zločina nisu obezbedili po propisima. Prema rečima glavnog tužioca Kosovske Mitrovice, koje navodi jedan albanski list, sumnja se i da su uklanjali dokaze.

"Dva policajca su uhapšena zbog sumnje da su manipulisali dokazima. Uzeli su jednu čauru sa lica mesta. Pretresene su njihove kuće. U jednoj je pronađeno ilegalno oružje. Verujem da tužilac ovog slučaja sada podnosi zahtev za pritvor", naveo je Šućri Sulja, glavni mitrovički tužilac.

Stručnjaci u Prištini kažu da bez dobrih dokaza nema ni dobre istrage.

"Posledice su veće, ukoliko su osobe koje pokušaju da poremete dokaze, osobe sa iskustvom u policiji. Koliko ja znam uhapšeni su i ranije bili deo bezbednosnih strukura, dakle iskusni ljudi. Veoma je sumnjivo zašto su oni ovo učinili i ovo svakako moze da šteti toku istrage", smatra pravni stručnjak Arianit Koci.

Bliska saradnica Olivera Ivanovića, Ksenija Božović, nije preveliki optimista da će ubice biti otkrivene, ali smatra da je privođenje dvojice policajaca, koji su bili u blizini mesta događaja, dobar početak u istrazi.

"Ovo je neki početak, pokušaćemo da verujemo da će doći do konačnog cilja, a to je da se ubica što pre pronađe. Imamo obećanje od svih nadležnih institucija da rade 24 sata, hajde da im verujemo i da sačekamo kakav će ishod na kraju da bude. Ajmo da vidimo sada šta su radili takođe policajci iz kosovske službe kada su razvukli one žute trake i došli na mesto uviđaja, da li su oni obavili sve radnje u skladu sa zakonom", kazala je Božović za RTV Kim.

Građani odavno nemaju poverenja u rad Kosovske policije, ocenjuju novinari u severnom delu Mitrovice.

"Postoji takođe opšti utisak da se počinioci i nalogodavci ovog ubistva neće nikada zvanično otkriti. Slušam komentare u javnosti od juče, smatraju da stradaju najniži u lancu, stradaju najslabije karike", kaže Tatjana Lazarević sa portala Kossev.

Ministarstvo pravde saopštilo je da je dobilo obdukcioni nalaz i zapisnik sa uviđaja ubistva Olivera Ivanovića. Podsetimo, ministarstvu pravde Srbije prošle nedelje je, preko Kancelarije Euleksa, dostavljen obdukcioni nalaz i zapisnik sa uviđaja ubistva Olivera Ivanovića.

Komentara 14

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Poca

Ko muti i talasa i soli neprebolne rane porodici najmilijima,umesto da ozbiljno i predano radi svoj posao???? Sram ih bilo!!!!

1 0

Robin hud

Ubice se nece nikada pronaci....sad ce da privode sve i svasta i da mazu oci......

2 1

moral ne kupleraj

Posle mediske hajke ,etikete izdajnika i postati meta za odstrel.Magao je izvrsit atentat osoba kojoj je verovao.A policija da bude odmah na licu mesta a znamo da je Mitrovica grad javne i tajne policije,raznih dousnika "ubica" nije mogao da nestane i da je nepoznat.Samo moze da je nedostupan pravosudju.

9 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo