Pahor i Tači: Odlični odnosi Slovenije i Kosova

Predsednik Slovenije Borut Pahor ocenio je danas u Prištini da Kosovo i Slovenija imaju odlične odnose.

Izvor: N1

  Na konferenciji za medije posle susreta sa predsednikom Hašimom Tačijem, Pahor je komentarišući Stategiju proširenje EU za zapadni Balkan rekao kako je "strategija u načelu dobra, ali ima nejasnoća i pitanja koja zahtevaju poboljšanja, koja će oni urediti".

Izrazio je uverenje da će se odlični odnosi i dalje nastaviti i da će Slovenija raditi da sve što se odnosi na zapadni Balkan bude doprinos miru, blagostanju i evropskoj perspektivi.

On je istakao je Slovenija značajan investitor na Kosovu, iako je trgovinska razmena mala, ali ima trend povećanja.

Pozvao je na ratifikaciju sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom.

Predsednik Kosova Hašim Tači je izjavio da će Kosovo ostvariti sve medjunarodne obaveze kao i ratifikovati sporazum o demarkaciji granice sa Crnom Gorom i formirati Asocijaciju opština sa srpskom većinom.

"Kako smo razgovarali Kosovo je izgradilo dobre odnose sa svim susedima. Kada je u pitanju demrakcija to je kosovsko pitanje i sporazum je pravičan", rekao je Tači.

Rekao je da sa Srbijom rade na impelmentaciji svih do sada postignutih sporazuma.

"Mi ćemo nastaviti da budemo aktivni u borbi protiv ekstremizma i terorizma i sve izazove ćemo prevazići u evropskom duhu", kazao je on.

Podvukao je da je cilju Kosova učanjenje u EU, NATO i Ujedinjene nacije.

Ocenjujući da su odnosi izmedju Kosova i Slovenije izuzetno dobri on je pozvao slovenačke preduzetnike da investiraju na Kosovu, pošto je za to stvorena dobra klima.

Tači je izrazio uverenje da će i pet države koje do sada nisu priznale Kosovo to učiniti "pošto je Kosovo jedinstven slučaj i ne može se uporediti sa Katalonijom".

Komentara 23

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Bata Santos.��...krusevac..

Jel Pahor bese prijatelj Vucica...

1 1

mishko

Za one koji su zaboravili ili nisu informisani da kažem da je raspad SFRJ počeo štrajkom rudara u Starom trgu na Kosovu i Metohiji uz svesrdnu pomoć Slovenije.Dok štrajkovali glađu rudarima u jame tajno Slovenija doturala banane samo da izdrže.Posle su pokazivali na TV kako Srbi truju nekim gasom kroz vazduh SAMO ALBANSKU DECU. Pravi rat je počeo napadom Slovenačkih "teritorijalaca" na vojnike JNA za koji niko do danas nije odgovarao.Nadam se da će doći dan kada će i u deželi neko morati da odgovara.O pokradenoj imovini Srpskih firmi da i ne pričamo od Kardelja prko Dolanca do Drnovšeka.

8 2

Budite iskreni

Jeste gledali otvaranje OI? Jeste li komentarisali Vučića koji sarađuje s ovim istim? Jeste li mrdnuli prstom za to isto Kosovo (poslali pomoć ili bili tamo da je lično odnesete)?

2 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo