Direktor "Zastava oružja": Isplaćujemo 10.000 dinara bonusa

Direktor "Zastava oružja": Isplaćujemo 10.000 dinara bonusa Izvor: N1
(arhiva)

Direktor fabrike "Zastava oružje" Milojko Brzaković rekao je da će zaposlenima danas biti isplaćen bonus od 10.000 dinara i odbacio tvrdnju Samostalnog sindikata da je rukovodstvo uplatu uslovilo odustankom sindikalista od svih budućih štrajkova u toj fabrici.

Štrajkački odbor je danas najavio novi štrajk upozorenja, ako se radnicima do sutra do 10 časova ne uplati deo bonusa u iznosu od 10.000 dinara, od traženih 25.000 dinara.  

Direktor je potom negirao da se bonus danas isplaćuje baš zbog pretnje novim štrajkom.  

On je objasnio da su predstavnici sindikata u razgovoru sa Nadzornim odborom pristali da se zaposlenima isplati 10.000 dinara odmah i još 5.000 dinara pred godišnji odmor u julu , ali da oni nisu potpisali sporazum o tom dogovoru.  

Po rečima Brzakovića tim sporazumom bi bila stavljena tačka na štrajkove o bonusu, kao i da se više neće pregovarati o početnom zahtevu sindikata koji je tražio od 25.000 dinara za bonus.  

Direktor fabrike je rekao da ima mogućnosti da isplati bonus od najviše 15.000 dinara, jer postoje nasleđeni dugovi.  

"Vratili smo 6,5 miliona evra za tri godine na ime dugovanja i pozajmica koji su potrošeni pre 2015. godine i imamo da vratimo još 2,3 miliona dolara", rekao je Brzaković.  

Direktor je naveo da je u poslednje tri godine fabrika uspela da svake godine povećava plate od 1.500 do 2.000 dinara.

Brazković je najavio da će zaposleni i ove godine primiti regres u visini prosečne zarade u fabrici a to je 51.760 dinara.  

Štrajkački odbor je ranije danas saopštio da je u petak rukovodstvo uplatilo "deo bonusa" od 10.000 dinara od traženih 25.000, ali je novac povučen sa računa radnika pošto sindikat nije pristao da potpiše sporazum da neće organizovati štrajkove o bilo kom zahtevu. 

Brzaković je rekao da sindikat laže i o stanju u fabrici i o njenom poslovanju, da sindikat nema toliku podršku radnika o kojoj priča, i rekao da pretpostavlja da iza sve toga "stoji politika".

Komentara 17

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Krusik

Ovo nije protest zbog bonusa. To je propratna stvar za likovanja o uspesnom poslovanju OIS. Dobro se zna da se samo plate isplacuju a kooperantima retko sta, gde su dugovanja milionska. Ovo je protest protiv privatizacije koja znaci kraj OIS, narode povodljivi.OIS je tehnoloski zaostala mnogo, opterecenja dugovanjima, velikim brojem politicki zaposlenih radnika, prisutno je nestrucno poslovanje svesno sa podobnim rukovodiocima koji ne dizu glas, znaci propast. Koja ce renomirana strana fabrika da kupi posrnulu fabriku sa maksimalno 15% udela, kupice je domaci "uspesni ljudi".

1 0

Mislim svojom glavom

Da se niste pretrgli,kako vas samo nije sramota. ,,Jak" menadžment izgleda veoma ,,stručan"

1 0

Kragujevcanin

Upuceni, verovatno se bolje razumes u zakone, ali ja znam sta se desava na licu mesta. Potpisuje se peticija da se ne menja zakon. Pretpostavljam da se namenska industrija provlaci kroz zakone drugacije od drugih drzavnih firmi jer je od drzavnog i strateskog znacaja. Voleo bih da me uputis u detalje zakona, a mozda ima i drugih koje to interesuje.

0 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo