Bilje iz botaničkog vrta u Oksfordu u "lekovitom" džinu

Bilje iz botaničkog vrta u Oksfordu u "lekovitom" džinu Izvor: spiritoftoad.com

Britanska destilerija udružila se sa univerzitetom Oksford kako bi lansirala "Physic Gin" - piće proizvedeno od biljaka iz univerzitetskog botaničkog vrta koje mu navodno daju lekovita svojstva.

Džin se prodaje na osnovu 25-godišnjeg ugovora kojim se odobrava korišćenje bilja iz botaničkog vrta Oksford utemeljenog 1621. kao 'lekovitog' vrta u kojem se proučavala biljna medicina i koji tvrdi da je najstariji takav vrt u Britaniji.

"Oxford Artisan Distillery" (TOAD) koristi ekstrakte 25 biljaka iz vrta za proizvodnju džina koji ima 42 posto alkohola i prodaje se za oko 35 britanskih funti za flašu od 0,5 litara.

"Taj je džin lekovit - na dobar način", kaže Kory Mason iz TOAD-a.

"Ekstrakti poput pelina, rute i slatke lazarkinje daju duboki kompleksni ukus i vode nas nazad u vreme kad su biljke predstavljale temelj sve medicine", kaže Mason.

"Očekujte bogate zemljane tonove od ovog džina - tako nešto nikad niste probali".

Upravitelj botaničkog vrta profesor Sajmon Hiskok kaže da je bio "impresioniran integritetom i strašću u TOAD-u".

"Ima puno smisla da se botanički vrt Okford poveže s prvom oksfordskom destilerijom", kaže Hiskok.

Okford džin izlazi na tržište na kojem se prodaja u proteklih šest godina udvostručila, prema podacima Udruženja za trgovinu vinom i žestokim pićima za decembar.

Tagovi: džin , oksford

Komentara 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

superhik

U pola litre dzina dodati litar tonika organskog - neprskanog i piti dok se boje na televizoru ne rastope, lekovito brise memoriju do 5 godina unazad. Kakav blesomobilni napitak!

12 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo