Brnabić o Gajoviću: O smenama neću da govorim u medijima

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da o eventualnim smenama i kadrovskim rešenjima u Vladi neće govoriti u medijima jer to "institucionalno ne bi bilo korektno".

Izvor: N1

Na pitanje da li će biti smenjen državni sekretar u Ministarstvu za kulturu i informisanje Aleksandar Gajović, kao što to traže novinarska udruženja, premijerka je rekla da osuđuje sve napade na novinare, ali i dodala da je potrebno reći punu istinu o tim napadima.

 "Policija je odmah reagovala na najprofesionalniji način na verbalni napad na novinara televizije N1 Nikolu Radišića. To reagovanje policije je pravi dokaz politike Vlade Srbije", kazala je ona novinarima posle obilaska radova na sanaciji internata Vojne gimanizije u Beogradu.

Brnabić je ocenila da moraju postojati isti standardi kada je reč o novinarskim slobodama.

"Svi zajedno moramo imati iste standarde. To je civilizacijska norma, kao što nije civilizacijska norma da pojedini predstavnici novinarskih udruženja na društvenim mrežama napadaju izabrane predstavnike vlasti", kazala je Brnabić.

Gajović je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa naveo da Ministarstvo ne može da štiti novinare, da oni treba sami da se štite, da se potenciraju napadi na novinare koji nisu provladini, kao i da ga interesuje i "verzija druge strane, odnosno ko, šta i da li uopšte neko stoji iza napada".

Komentara 22

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

uradi to, sta cekas

Ne morate da govorite, smenite vec jednom i Gajovica i Vukosavljevica,nemerljive stete nanose medjima.

0 0

Bane

Ona govori samo kada joj gazda kaže da govori i to samo ono što dobije da pročita ....

3 0

usteda

digitalizuj to ministarstvo i sve ih pootpustaj,vidis da samo prave probleme.

3 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo