Brnabić: Pružamo ruku, ali ne čujemo spremnost na dijalog

Brnabić: Pružamo ruku, ali ne čujemo spremnost na dijalog Izvor: Tanjug / Zoran Žestić

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da Srbija pruža ruku Hrvatskoj, ali da sa druge strane ne čuje spremnost za dijalog.

"U ovom trenutku nemamo dijalog. Ne očekujem naročito velike rezultate posete predsednika Aleksandra Vučića Zagrebu koji je, uprkos za mene neverovatnoj atmosferi u jednoj članici EU, opet pokazao pruženu ruku", rekla je premijerka.

Predsednica Vlade je rekla i da je ministar odbrane Aleksandar Vulin samo reagovao na, kako je rekla, neverovatno izjave iz Zagreba. 

"Srbija spušta loptu i pruža ruku Hrvatskoj. Niko nije više uložio u hrvatsku manjinu u Srbiji od Vlade Aleksandra Vučića, ali to izgleda nije važno", rekla je ona.

Izvor: N1

Vulin: Nikada nismo pokrenuli polemiku

Upitan da li je svojim izjavama doprineo stvaranju loše atmosfere u odnosima sa Zagrebom, ministar Vulin je izjavio da ne zna kako bi mogao biti odgovoran za nešto što nije pokrenuo.  

"Država Srbija i predsednik Vučić ni na koji način nisu izazvali lošu atmosferu u odnosima sa Zagrebom. Nikada od Vlade Srbije nije došla prva varnica. Nikada nismo pokrenuli polemiku, već smo samo komentarisali ono što je dolazilo iz Zagreba, nekada možda i malo oštrije", kazao je Vulin.

Izvor: N1

Komentara 13

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Glina 1995.

Umeto "pružanja ruku" gđa Brnabić bi mnogo više učinila za Srbiju kada bi otpustila iz službe političke recidive iz '90-tih,Dačića i Julina.Njihova mržnja prema Hrvatskoj i Hrvatima (za njih su oni "ustaše") je fascinantna ! To je kompleks višestrukog gubitnika.Uzgred, u kojoj je fazi "unutrašnji dijalog" ?

7 70

Tamni Vilajet

Cak ni sipatizeri i clanovi SNS-a ovu osobu ne uzimaju za ozbiljno.

14 103

Viktor

Govor i rečnik ove osobe,nekim čudom posadjenoj u fotelju premijera,pokazuju kvalitet on-line školovanja na univerzitetu rangiranom na 458. mestu u SAD.Ona se,ili on,kao nosilac najviše funkcije u državi ne javlja povodom ponovnog suspendovanja Skupšine Srbije,ovog puta zbog lokalnih izbora i zbog promocije jedne partije i jednog čoveka.Ne smeta joj što preCednik Srbije prima platu od doprinosa svih onih domaćih izdajnika i stranih plaćenika promovišući samo jednu,svoju partiju?Da li je imala na uvid pasoš,ovde prisutnog obožavaoca crnih uniformi,sa 23 pečata za ulazak u Kanadu?Da li vam toliko imponuje ovakva scenografija sa klimoglavcima u pozadini?

18 69

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo