Vesić: Sve škole i vrtići moraju da imaju video nadzor

Vesić: Sve škole i vrtići moraju da imaju video nadzor Izvor: Tanjug/Dragan Kujundžić

Gradski menadžer Beograda Goran Vesić izjavio je da je politika gradske uprave da sve škole, a zatim i predškolske ustanove imaju video nadzor povezan sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, kako bi policija u slučaju potrebe mogla da reaguje blagovremeno.

Nakon posete Osnovnoj školi "Filip Filipović" u Beogradu, na kojoj je sanirana fasada, Vesić je rekao da je prethodno završena zamena podova u školi, rekonstrukcija toaleta, kao i da je obnovljena ograda i uveden video nadzor.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević rekao je da je vrednost radova u toj školi bila nešto veća od 21 milion dinara, a da je sredstva obezbedilo ministarstvo na čijem je čelu.

Šarčević je, takođe, rekao da je "stara dama" dobila novo ruho i da je to samo početak ulaganja.

"Danas smo razgovarali i o nekim novim pravcima ulaganja, sređivanju prostora za slobodne aktivnosti i izgradnju informatičkog centra za sve voždovačke škole", kazao je Šarčević.

Komentara 37

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Bane

Prvo da imamo dovoljno vrtića za početak, a tender za video opremu se lako raspiše i još lakše se maznu provizije....

2 0

Ljuba

Gradski buldožer vesić, Bože me ti sakloniiiiii.

2 0

Ajmo svi da se bavimo onim što ne znamo.

Može neko da mi pojasni šta je tačno krije iza genijalne ideje povezivanje video nadzora sa MUP. Koliko monitora da se gleda npr? Koliko službenika da gleda? Koliko memorije da se snima? Koja rezolucija kroz mrežu do MUPa. Šta sa snimcima maloletnika i obradom istih?

3 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo