Radomirović: Brnabić smenom Gajovića da dokaže svoju izjavu

Radomirović: Brnabić smenom Gajovića da dokaže svoju izjavu Izvor: N1

Predsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Vladimir Radomirović izjavio je da predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić hitnom smenom državnog sekretara Ministarstva kulture i informisanja Aleksandra Gajovića može da dokaže svoju izjavu da neće tolerisati napade na one sa drugačijim stavovima.

"Državni sekretar Gajović relativizuje napade na novinare i deli ih na podobne i nepodobne, odnosno one sa 'dobrim' i 'lošim' namerama, što ne priliči javnom funkcioneru i u suprotnosti je sa zalaganjem za slobodu govora", kazao je Radomirović za agenciju Beta.  

Upitan da komentariše izjavu predsednice Vlade da "o kadrovskim rešenjima neće da govori preko medija", odgovarajući na zahtev Grupe za slobodu medija i UNS-a da smeni Gajovića, Radomirović je ocenio da je to prilika za premijerku da u praksi dokaže svoju poslednju izjavu o napadima na novinare.  

"Za predsednicu Vlade ovo je prilika da hitnom smenom Gajovića u praksi dokaže svoju poslednju izjavu da neće tolerisati napade na one koji imaju drugačije stavove", rekao je Radomirović.  

Aleksandar Gajović rekao je ranije u intervjuu za Radio Slobodna Evropa da Ministarstvo nije nadležno za napade na novinare, uz poruku da svako treba sebe da štiti, pa i novinari, tako što će napade prijaviti policiji.  

Tom prilikom, Gajović je, doveo u pitanje da se napad na novinara N1 uopšte i desio, ali i insinuirao da novinari sami sebi prete smrću na društvenim mrežama kako bi ispali žrtve.

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

yoyo

jadna zena,nije joj lako, treba da smeni ove soviniste gajovica i vukosavljevica, a nema odobrenje. pa se slama.

2 0

Prof. dr R O T

Ne sme ona nista da uradi, jedino ako Velmoza proceni, da bi to bilo dobro, pred izbore u Beogradu!

17 0

Miki Šabac

Hoce ga smeniti ali sutra, preciznije malo sutra a nebi ni bilo u redu jer ni jedno od njih dvoje se ne mesaju u svoj posao.

18 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo